Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αίσχος! Η Οκλαχόμα οπλίζει και τα παιδιά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αίσχος! Η Οκλαχόμα οπλίζει και τα παιδιά

Άγρια Δύση -και με το νόμο- θα γίνει η Οκλαχόμα καθώς πλέον οι κάτοικοί της θα έχουν το δικαίωμα να οπλοφορούν χωρίς άδεια και χωρίς να έχει προηγηθεί εκπαίδευση στο χειρισμό όπλων.

Ο νέος νόμος, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, επικυρώθηκε την Τετάρτη από την κυβέρνηση της Πολιτείας και θα ισχύσει από τον Νοέμβριο. Οι υποστηρικτές του διαβεβαιώνουν ότι προστατεύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της οπλοκατοχής και είναι παρόμοιος με νομοθετήματα που ισχύουν σε άλλες 15 Πολιτείες.

Το μέτρο πέρασε με ευκολία από το πολιτειακό κοινοβούλιο και έγινε ο πρώτος νόμος που υπέγραψε ο νέος Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Κέβιν Στιτ. «Προστατεύουμε το δικαίωμά των κατοίκων να οπλοφορούν», δήλωσε ο Στιτ κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του νόμου. Βάσει των διατάξεων του νόμου, κάθε πρόσωπο 21 ετών και άνω -ή ακόμα και 18 ετών εάν ανήκει ή ανήκε στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων- θα έχει το δικαίωμα να αγοράζει όπλο και να το φέρει δημόσια, χωρίς την ανάγκη να διαθέτει έγκυρη άδεια των αρχών. Ωστόσο, πανεπιστήμια, σχολεία, εταιρείες και δημόσιοι χώροι, θα έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν την οπλοφορία στους χώρους τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ