Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Αγωγή Γεωργιάδη κατά Πολάκη.Διεκδικεί αποζημίωση 300.000 ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή Γεωργιάδη κατά Πολάκη.Διεκδικεί αποζημίωση 300.000 ευρώ

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας συζητήθηκε σήμερα η αγωγή του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά του αν. Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, για χρηματική ικανοποίηση 300.000 ευρώ.

Η δικαστική διαμάχη αφορά σε ανάρτηση του Π. Πολάκη στο Facebook, στην οποία καταφέρεται κατά του Αδ. Γεωργιάδη, χαρακτηρίζοντάς τον «ανθρωπάκι της λαμογιάς», επικαλούμενος δημοσίευμα για ύπαρξη εξωχώριας εταιρίας στην Κύπρο. Στην αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση η οποία συζητήθηκε χωρίς την κατάθεση μαρτύρων, ο Αδ. Γεωργιάδης επικαλείται ηθική βλάβη, «την οποία μου προκάλεσε η εκ μέρους του πράξη διαδόσεως των ψευδών, εξυβριστικών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών εναντίον μου και του συνακόλουθου πλήγματος που δέχθηκε η τιμή και η υπόληψή μου».

Εκτός από την χρηματική ικανοποίηση ζητεί να παραλείπει ο Π. Πολάκης στο μέλλον την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας του Αδ. Γεωργιάδη αλλά και να απαγγελθεί σε βάρος του χρηματική ποινή ποσού 5.900,00 ευρώ υπέρ εμού καθώς και προσωπική κράτηση διαρκείας ενός έτους σε βάρος του, για την περίπτωση της εκ μέρους του παραβάσεως της απόφασης.

Η ανάρτηση που επικαλείται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έγινε στις 30.04.18 στο Facebook:

«Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσορ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε να ξανακυβερνήσετε….. ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16……..», ενώ ακολουθεί φωτογραφία του Αδ. Γεωργιάδη με την σύζυγο του Προέδρου της ΝΔ με αναφορά της εφημερίδας Documento: «Offshore στην Κύπρο διέθετε ο Γεωργιάδης και ξεχνούσε να την δηλώσει στο πόθεν έσχες».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για «ψευδή και συκοφαντικά για την τιμή και υπόληψη μου καθώς ψευδώς αναφέρει ότι ήμουν μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρία, ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς και ότι δήθεν μάλιστα την έκλεισα όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα».

Υποστηρίζει δε πως ήταν μέτοχος σε εταιρία Ltd (που χαρακτηρίζει ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο, η οποία ήταν δηλωμένη στο όνομά του και ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο εκεί.

Σύμφωνα με την αγωγή, ήδη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες επέχει ελέγξει το ζήτημα και -κατά την αγωγή- δικαίωσε τον Αδ. Γεωργιάδη «αποδεχόμενη την εισήγηση που απεφάνθη ότι δεν είχα ούτε υπεράκτια εταιρία ούτε διέπραξα οποιοδήποτε αδίκημα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ