Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αγωγή – «μαμούθ» για ενοικίαση μέσω Airbnb

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή – «μαμούθ» για ενοικίαση μέσω Airbnb

Αποζημίωση 21 εκ.δολαρίων(!)  ζητά ο δήμος  της Νέας Υόρκης  από μεσιτικό γραφείο που νοίκιαζε παράνομα, μέσω Airbnb, 130 διαμερίσματα σε 35 κτίρια του Μανχάταν.

Πρόκειται μάλιστα για τη μεγαλύτερη αγωγή που έχει καταθέσει  ο δήμος για τέτοια περίπτωση.

Η ομάδα της Metropolitan Property Group, χρησιμοποίησε ψεύτικες ταυτότητες και λογαριασμούς για να δικαιολογήσει την βραχυπρόθεσμη ενοικίαση  διαμερισμάτων. Που δεν ήταν και λίγα. Όπως προέκυψε στο Χάρλεμ, είχαν στην πλατφόρμα της Airbnb, ένα ολόκληρο κτίριο ενώ συνολικά, περισσότεροι από 75.000 επισκέπτες διέμειναν στα διαμερίσματα, από το 2015 έως το 2018.

Σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας της Νέας Υόρκης, είναι παράνομη η ενοικίαση διαμερίσματος για λιγότερο από 30 ημέρες, στα περισσότερα κτίρια, εκτός αν διαμένει στο διαμέρισμα ο μόνιμος ενοικιαστής ή ο ιδιοκτήτης.

Όπως γράφουν οι New York Times, η αγωγή επιβεβαιώνει την παράνομη μετατροπή διαμερισμάτων σε ξενοδοχεία για τουρίστες, επιτείνοντας την έλλειψη στέγης για τους κατοίκους. Η αγωγή απευθύνεται στον ιδιοκτήτη του μεσιτικού γραφείου, τέσσερις νυν και πρώην και υπαλλήλους και τους ιδιοκτήτες πέντε κτιρίων, οι οποίοι ήταν στο κόλπο και επέτρεπαν την ενοικίαση διαμερισμάτων για μικρό χρονικό διάστημα.

Πηγή: Protagon.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ