Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αδ. Γεωργιάδης για Novartis: «Ντροπιαστική για την ελληνική δικαιοσύνη» η αλληλοκατηγορία των εισαγγελέων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αδ. Γεωργιάδης για Novartis: «Ντροπιαστική για την ελληνική δικαιοσύνη» η αλληλοκατηγορία των εισαγγελέων

«Είναι ντροπή σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι η Novartis, που ενέπλεξε πρώην πρωθυπουργούς και πρώην υπουργούς να φτάνουμε σε ένα σημείο που αντί να διαλευκανθεί η υπόθεση, να έχουμε τον έναν εισαγγελέα να κατηγορεί τον άλλον».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ο υπουργός σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας για τη Novartis: «Με έχει καλέσει και εμένα ως μάρτυρα ο κ. αντεισαγγελέας να καταθέσω, την επόμενη Πέμπτη, για αυτήν τη σκευωρία. Λόγω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Βουλή, δεν θα μπορέσω να πάω εκείνη την ημέρα αλλά αργότερα».

«Προεκλογικά είχα πει ότι πρέπει να γίνει προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία θα βγάλει την κουκούλα από τους μάρτυρες και θα τους καλέσει για να πουν ποιος τους έβαλε. Αυτοί οι άνθρωποι που με διέβαλαν, με συκοφάντησαν και είπαν τέτοια τερατώδη ψέματα για μένα, αν νομίζουν ότι δεν θα τους πάω στα δικαστήρια για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου, πλανώνται πλάνη οικτρά.

«Η διαδικασία, η οποία κατέληξε τελικώς σε μια αλληλοκατηγορία των εισαγγελέων γιατί εκεί θα καταλήξει, είναι πρώτον ντροπιαστική για την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι ντροπή σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ενέπλεξε πρώην πρωθυπουργούς και πρώην υπουργούς να φτάνουμε σε ένα σημείο που αντί να διαλευκανθεί η υπόθεση, να έχουμε τον έναν εισαγγελέα να κατηγορεί τον άλλον».

Για το μεταναστευτικό σημείωσε: «η Κυβέρνηση αυτή είναι 100 μέρες στην εξουσία. Στις 100 αυτές μέρες έχει επιταχύνει τις διαδικασίες τακτοποίησης του ασύλου και αλλάζει την πολιτική». Επίσης είπε ότι η προεκλογική ρητορική της κυβέρνησης «και η σημερινή μας ρητορική είναι ίδια. Το νομοσχέδιο που φέρνουμε στη Βουλή είναι προς εφαρμογή της προεκλογικής μας ρητορικής. Ό,τι λέγαμε προεκλογικά, αυτό κάνουμε. Ο κόσμος δικαίως ανησυχεί. Η Κυβέρνηση είναι εδώ για να απαντήσει σε αυτές τις ανησυχίες».

Για το Ελληνικό επανέλαβε: «δεν έχει αλλάξει ούτε ένα 24ωρο στο χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό. Η ευθύνη μου ως Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι να ολοκληρώσω τη διαδικασία. Όπως έχω πει πολλές φορές, τη μπουλντόζα τη βάζει η εταιρεία, δεν τη βάζω εγώ. Το Ελληνικό δεν είναι δημόσιο έργο, είναι ιδιωτικό».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού είπε ότι «όταν θα έρθει συγκροτημένη πρόταση, θα σας πω. Προς το παρόν υπάρχουν κάποιες καλές προθέσεις. Θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν μια πρόταση που να έχει οικονομικό νόημα. Τέτοια πρόταση ακόμα δεν έχει κατατεθεί».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ