Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ακίνητα πέντε επώνυμων βγαίνουν στο «σφυρί»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ακίνητα πέντε επώνυμων βγαίνουν στο «σφυρί»

Τι κοινό έχουν ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Ανθόπουλος, ο ποινικολόγος και πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος, ο εκκεντρικός, αγαπημένος μόδιστρος των celebrities Λάκης Γαβαλάς, ο γνωστός από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου χρηματιστής Ηλίας Τσοτάκος, και ο άλλοτε ισχυρός έμπορος οπλικών συστημάτων Κώστας Δαφέρμος;

Και οι πέντε διαθέτουν ακίνητα τα οποία περιλαμβάνονται στα 20.000 και πλέον που βγαίνουν ή θα βγουν στο άμεσο μέλλον στο «σφυρί» λόγω χρεών. Ένας κατάλογος που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις μέρα με την ημέρα, με πολλούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για ενδεχόμενη «έκρηξη» πλειστηριασμών ακινήτων, ειδικά από τα τέλη του έτους και μετά, που πέφτουν τίτλοι τέλους στον νόμο Κατσέλη- Σταθάκη, για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο Γιάννης  Δραγασάκης βέβαια, δεσμεύθηκε, για ένα νέο πλαίσιο προστασίας που θα είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα της «μετά την κρίση» εποχής.

Γιάννης Ανθόπουλος: Από την υπουργική καρέκλα στο εδώλιο για “εκβιασμό”

Ποιες οικονομικές «αμαρτίες» όμως πληρώνουν οι πέντε γνωστοί στο ευρύ κοινό, οφειλέτες;

Του Γιάννη Ανθόπουλου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δικάζεται αυτές τις ημέρες για τοκογλυφία με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να έχει προτείνει την ενοχή του, βγήκαν στο «σφυρί»  για χρέη προς την τράπεζα Alpha ένα οικόπεδο εκτάσεως 1234,20 τ.μ. στον «Κόμβο – Πανόραμα Ζ.Ε.Χ. » στην Κοζάνη, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 160.000 ευρώ. Στον πλειστηριασμό βγήκαν επίσης και 10 αγροτεμάχια, στα οποία εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτης, συνολικής έκτασης που αγγίζει τα 40.000 τ.μ  στα Κοίλα, επίσης στην Κοζάνη. Η προτεινόμενη τιμή για όλα είναι 35.500 ευρώ.

Ο Γ. Ανθόπουλος διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας. Η πολιτική του καριέρα έληξε άδοξα το 2004,όταν  διαγράφηκε από το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, λόγω εμπλοκής του στην διαβόητη τροπολογία Πάχτα, μέσω της οποίας επιχειρήθηκε να γίνει ιδιωτική περιουσία δασική έκταση της Χαλκιδικής.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος και οι “παραδικαστικές” καταγγελίες

Ο πρώην βουλευτής και …παρ’ ολίγον υπουργός Δημόσιας Τάξης Πέτρος Μαντούβαλος, που τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε μία δίνη δικαστικών περιπετειών λόγω καταγγελιών για εμπλοκή του σε παραδικαστικά κυκλώματα, φαίνεται να έχει μία οφειλή 450.000 ευρώ. Στη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναρτήθηκαν  δύο ακίνητα ιδιοκτησίας του στο Πειραιά. Ένα ισόγειο κατάστημα με τιμή πρώτης προσφοράς τα 135.800 ευρώ και ένα γραφείο με τιμή 18.800, τα οποία βρίσκονται στον Πειραιά, εκεί όπου στεγάζεται και το δικηγορικό γραφείο του Πέτρου Μαντούβαλου.

Τα «βάρη» που φαίνεται να έχουν τα εν λόγω ακίνητα μέχρι τις 30-8-2017, προσημειώσεις δηλαδή και αναγκαστικές εκτελέσεις λόγω χρεών προς τράπεζα και οφειλών προς το Δημόσιο, αγγίζουν συνολικά τα 3 εκατ. ευρώ.

Πώς έμεινε στον… «άσσο»  ο Κώστας Δαφέρμος

Ο άλλοτε ισχυρός έμπορος όπλων Κώστας Δαφέρμος, είδε τη ζωή του να αλλάζει δραματικά από όταν τον «κάρφωσε» ως «δωροδότη» σε συμβάσεις εξοπλιστικών, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της διεύθυνσης εξοπλισμών Αντώνης Κάντας. Σύλληψη, προφυλάκιση,  παραπομπή του για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Επιπλέον, ο άνθρωπος που επί χρόνια έζησε μέσα στη χλιδή, φαίνεται στα «στερνά» του να έχει μείνει στον «άσσο». Το πολυτελέστατο σπίτι του  στην Βασιλέως Γεωργίου Β΄, ξαναβγήκε σε πλειστηριασμό (λόγω μη αποτελέσματος τις προηγούμενες φορές) από τράπεζα για χρέος 1 εκατ. ευρώ. Η εκτιμώμενη αξία του «παλατιού» του και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 35 εκατ. ευρώ…

Λάκης Γαβαλάς: Διάνοια στη μόδα, άσχετος με τα οικονομικά

Ο συμπαθής, κατά γενική ομολογία, ταλαντούχος μόδιστρος, αλλά άσχετος -όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος- με τα οικονομικά, Λάκης Γαβαλάς, πηγαινοέρχεται στα δικαστήρια λόγω χρεών, τα τελευταία 8 χρόνια. Στις 21 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός που αφορά το τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στη Βουκουρεστίου, που στέγαζε την επιχείρηση του. Ο Λάκης χρωστά περισσότερα από 18 εκατ. ευρώ μόνο στην Εφορία και το συγκεκριμένο ακίνητο βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 1.800.000 ευρώ.

Ως γνωστό όταν «έσκασαν» τα χρέη του, πρότεινε στο ελληνικό δημόσιο συμψηφισμό  με τα ακίνητά του μεταξύ των οποίων και το γνωστό ακίνητο της Κάντζας συνολικής επιφάνειας 14.956,94 τ.μ και αξία που  υπερβαίνει τα 32.000.000 ευρώ, με βάση τις εκτιμήσεις Διεθνών Οίκων. Οι νομικοί εκπρόσωποι του Λάκη Γαβαλά, πήγαν στον τότε υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, προτείνοντάς του να πάρει τα ακίνητά του το κράτος και το εν λόγω κτήριο με αντάλλαγμα το σβήσιμο των οφειλών..

Η απάντηση που πήραν ήταν πως «το Δημόσιο δεν θέλει ακίνητα, θέλει ρευστό»…

Ο Ηλίας Τσοτάκος και τα «απόνερα» του Χρηματιστηρίου 

Το όνομα του Ηλία Τσοτάκου ήρθε πολλές φορές στη δημοσιότητα, λόγω της αποκαλούμενης «φούσκας» του 1999 στο Χρηματιστήριο. Κατηγορήθηκε, αθωώθηκε, ξανακατηγορήθηκε και ξανααθωώθηκε. Πρόκειται για μία υπόθεση που «σερνόταν» μέχρι τις αρχές του 2018, όταν, μετά από 19 χρόνια, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως πρέπει να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι για δεύτερη φορά, μετά από μία πολύμηνη ακροαματική διαδικασία. Όλη αυτή η ιστορία όμως, όπως φαίνεται, δεν τον άφησε αλώβητο. Στις 21 Νοεμβρίου βγαίνει για άλλη μία φορά στο «σφυρί» από τον εκκαθαριστή της τράπεζας Proton, το σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα  για 1,67 εκατ. ευρώ. Η απαίτηση του  πιστωτικού ιδρύματος λόγω δανείου που έμεινε απλήρωτο ανέρχεται στα 7.974.435 ευρώ…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ