Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ακόμα ένας μάρτυρας θα καταθέσει κατά του Τραμπ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ακόμα ένας μάρτυρας θα καταθέσει κατά του Τραμπ

Μετά την κατάθεση-βόμβα του πρώην δικηγόρου και στενότατου συνεργάτη του προέδρου Τραμπ, Μάικλ Κοέν, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου, την περασμένη Τετάρτη, ο επονομαζόμενος «άνθρωπος για όλες τις δουλειές» θα επιστρέψει στο Καπιτώλιο στις 6 Μαρτίου, προκειμένου να ολοκληρώσει την ένορκη κατάθεση του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Άνταμ Σιφ, ο Κόεν θα καταθέσει στις 6η Μαρτίου, την ημέρα που είχε αρχικά προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην φυλακή, προκειμένου να εκτίσει την τριετή ποινή φυλάκισης που του έχει επιβληθεί. Ωστόσο, με δικαστική απόφαση, ο Κόεν πήρε παράταση δύο μηνών ώστε να του δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας για τις καταθέσεις του στο Κογκρέσο.

Ο Πύργος

Την ίδια ώρα ο Σιφ ανακοίνωσε πως εκτός από τον Κοέν, η επιτροπή θα πραγματοποιήσει μία δημόσια ακρόαση στις 14 Μαρτίου με τον Φίλιξ Ζέιτερ. Ο Ζέιτερ – Αμερικανός γεννημένος στη Ρωσία – ήταν επιχειρηματικός συνεργάτης του Τραμπ που εργάστηκε με τον Κοέν για το σχέδιο κατασκευής του Πύργου Τραμπ στην Μόσχα.

Ο Σιφ δήλωσε ότι «η επιτροπή θα προσπαθήσει να κάνει ότι μπορεί περισσότερο» ανοιχτά και δημόσια.

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων διενεργεί έρευνα που αφορά στο σχέδιο κατασκευής του Πύργου Τραμπ στην Μόσχα και στις σχέσεις της οικογένειας με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Κοέν, ο Ντόναλντ Τραμπ επέβλεπε προσωπικά το πρότζεκτ καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο, αρνείται ότι την εποχή εκείνη είχε επιχειρηματικά συμφέροντα στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ