Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Αλέξης Κούγιας: «Αντιστροφή της πραγματικότητας»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλέξης Κούγιας: «Αντιστροφή της πραγματικότητας»

Για αντιστροφή της πραγματικότητας κάνει λόγο ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της αποδοχής της αίτησης αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου από το Δικαστήριο.

Ο κ. Κούγιας εκπροσωπεί τον δικηγόρο Γ. Αντωνόπουλο, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος  για αδικήματα σχετικά με εκβίαση του Αρ. Φλώρου από Αλβανούς κακοποιούς που συγκροτούσαν την αποκαλούμενη μαφία των φυλακών.  Ο δικηγόρος στη μακροσκελή ανακοίνωσή του αναφέρει πως πληροφορήθηκε ότι «ότι ο Αριστείδης Φλώρος, ως κύριο επιχείρημά του για να αποφυλακιστεί, χρησιμοποίησε τη σκευωρία εις βάρος του εντολέα μου, για τον οποίον υπερηφανεύετο ότι είναι προσωρινά κρατούμενος. Είμαι βέβαιος ότι κανείς έντιμος Δικαστής, Εισαγγελέας και Δικηγόρος δεν μπορεί να είναι υπερήφανος γιατί συμμετέχει σε τέτοιου είδους διαδικασίες, όταν καταλύεται εντελώς το κράτος δικαίου.

Είμαι 45 χρόνια στα Δικαστήρια, δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος, καμία κυβέρνηση, κανένας υπουργός και κανένας πολιτικός δεν μου ανέθεσε καμία κρατική υπόθεση, είμαι ένας ανεξάρτητος Δικηγόρος που βοηθάει την ελληνική Δικαιοσύνη να εκδίδει δίκαιες αποφάσεις, έχω εκπροσωπήσει στα Δικαστήρια υπουργούς, βουλευτές, πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, εκδότες, Ρομά, ημεδαπούς και αλλοδαπούς ενόχους και αθώους ανθρώπους, και δεν έχω ξανασυναντήσει στην καριέρα μου τέτοιο νομικό – δικαστικό παραλογισμό και αντιστροφή της πραγματικότητας.

Είναι αδιανόητο και προσβάλλει το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης όλοι οι κατηγορούμενοι και καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις για την υπεξαίρεση 256 εκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού λαού να βρίσκονται ελεύθεροι και ο Δικηγόρος, που μαζί με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Παναγιώτη Νικολούδη,  αποκάλυψε το σκάνδαλο, να βρίσκεται κρατούμενος με μαρτυρικές καταθέσεις του ανθρώπου, ο οποίος σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη υπεξαίρεσε τα χρήματα και διοργάνωσε τη δολοφονία του, και των δικηγόρων του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εύχομαι και ελπίζω τις επόμενες ημέρες ο έγκριτος Εφέτης Ανακριτής, κ. Νικόπουλος, να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου και να αποφυλακίσει τον έντιμο εντολέα μου, τον οποίο δυστυχώς κάποιοι για τους δικούς τους λόγους άφησαν ανυπεράσπιστο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ