Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αλέξης Χαρίτσης: Είναι οι πιο δύσκολες εκλογές που έχουν διοργανωθεί ποτέ από το ελληνικό κράτος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλέξης Χαρίτσης: Είναι οι πιο δύσκολες εκλογές που έχουν διοργανωθεί ποτέ από το ελληνικό κράτος

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης ψήφισε στην Καλαμάτα στις 7.00 το πρωί και αμέσως μετά επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να επιβλέπει και να ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της επαναληπτικής ψηφοφορίας της 2ας Ιουνίου 2019.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε:

«Για εμάς στο υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώνεται σήμερα μία επίπονη δουλειά, η οποία ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις πιο δύσκολες εκλογές που έχουν διοργανωθεί ποτέ από το ελληνικό κράτος. Ήταν μία προσπάθεια συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων, η οποία στέφθηκε με επιτυχία παρά τα όποια επιμέρους προβλήματα. Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία κατανόησαν το βαθμό δυσκολίας και την προσπάθεια που έγινε.

Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους, τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι με τη δουλειά τους και το υψηλό αίσθημα δημοσίου συμφέροντος, βοήθησαν να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία. Όλη αυτή η προσπάθεια αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη συνολικά για την ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

Σήμερα ολοκληρώνονται και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προκύψουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές, οι οποίες στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η απλή αναλογική, μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία στα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών. Είναι μία πολύ κρίσιμη εκλογή, η όποια πολιτικά θα κρίνει το μέλλον της αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια. Το βράδυ από το Υπουργείο Εσωτερικών θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ανακοινώσεις για το πέρας της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ