Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αλβανία: Οι αρχές αρνήθηκαν την είσοδο σε Έλληνα κοινωνιολόγο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλβανία: Οι αρχές αρνήθηκαν την είσοδο σε Έλληνα κοινωνιολόγο

Μία περίεργη προκλητική ενέργεια των αλβανικών αρχών ρίχνει «λάδι στη φωτιά» και έρχεται να αποδείξει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.

Αυτή τη φορά έκριναν ανεπιθύμητο (χωρίς καμία σαφή εξήγηση) τον Έλληνα Κοινωνιολόγο Κώστα Δημητρόπουλο όταν κατά την διάρκεια του ελέγχου στην αλβανική πλευρά της Κακαβιάς του ανακοίνωσαν πως είναι ανεπιθύμητος και ότι δεν μπορεί να μπει στη χώρα αν και ο κ. Δημητρόπουλος πήγαινε στο χωριό της συζύγου του τη Χιμάρα με τα παιδιά του για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Και παρά το ότι ο ίδιος ζήτησε να μάθει τους λόγους της άρνησης εισόδου από τις αλβανικές αρχές δεν του δόθηκε καμία εξήγηση. Στο σχετικό έγγραφο του «Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων» που του επιδόθηκε, αναφέρεται πως «θεωρείται απειλή για την δημόσια τάξη, εσωτερική ασφάλεια, δημόσια υγεία ή τις διεθνείς σχέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες η άρνηση εισόδου συνδέεται με την συμμετοχή του κ. Δημητρόπουλου στην κηδεία του Κώστα Κατσίφα. Και δεν είναι το μόνο περιστατικό μια και την ίδια αντιμετώπιση είχαν και άλλοι Ελλαδίτες οι οποίοι πήγαν στις 8 Νοεμβρίου 2018, στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου, όπως αναφέρει ο gerosmoriasblogspot.com

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ