Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αλλάζουν όλα στην έκδοση αδειών οδήγησης! Τι ρόλο θα παίξουν τα ΚΕΠ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλλάζουν όλα στην έκδοση αδειών οδήγησης! Τι ρόλο θα παίξουν τα ΚΕΠ

Ο νέος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και συζήτησε με την διοίκηση το θέμα της «ομηρίας» 100.000 πολιτών που αδυνατούν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι ετοιμάζεται ενα ολοκληρωμένο σχέδιο βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών, καθώς και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει με την έκδοση 100.000 νέων αδειών οδήγησης, διπλωμάτων κυκλοφορίας, κλπ.,

Επισήμανε δε, τη βαρύτητα που δίνει σε θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από το Γενικό Διευθυντή της υπηρεσίας Ηλία Δόλγυρα και το στελεχιακό δυναμικό να εργαστούν συστηματικά, προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση του όγκου των αιτημάτων έκδοσης νέων αδειών οδήγησης.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο διενέργειας και υλοποίησης των εξετάσεων για τους νέους οδηγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου, προβλέπεται η σύσταση ομάδων εργασίας με στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών. Μάλιστα, οι ομάδες αυτές θα εργαστούν και πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους, προκειμένου να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα για την έκδοση 100.000 νέων αδειών οδήγησης.

Στο «παιχνίδι» και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, προετοιμάζεται η πλήρης ενεργοποίηση του Τμήματος Εξυπηρέτησης Αιτημάτων που υποβάλλονται μέσω ΚΕΠ.

Όλα τα ΚΕΠ της Περιφέρειας Αττικής θα απευθύνονται σε ένα και μοναδικό σημείο, από το οποίο και θα παραλαμβάνονται οι τελικές πράξεις (διπλώματα, άδειες κυκλοφορίας κ.λπ.), ούτως ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών.

Όπως επισημάνθηκε από τον Γενικό Διευθυντή κ. Δόλγυρα, τα αιτήματα για τις νέες άδειες οδήγησης μπορεί να έχουν διεκπεραιωθεί ακόμη και εντός τριμήνου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ