Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αμαλιάδα: Οι ξεχασμένες κλήσεις καταφτάνουν μαζικά για να μην… παραγραφούν!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αμαλιάδα: Οι ξεχασμένες κλήσεις καταφτάνουν μαζικά για να μην… παραγραφούν!

«Βροχή» από… ξεχασμένες κλήσεις είναι ο χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» του Δήμου Ήλιδας, σε εκατοντάδες κατοίκους της Αμαλιάδας.

Κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ  που παρέμεναν σε κούτες εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια, ξεθάφτηκαν για να μην… παραγραφούν και απεστάλησαν προκειμένου να πληρωθούν από τους δημότες οι οποίοι ουδέποτε είχαν ενημερωθεί για αυτές νωρίτερα.

Κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ από το 2000!

Οι ταχυδρόμοι στο Δήμο Ήλιδας τρέχουν και δεν φτάνουν προκειμένου να επιδώσουν  τις κλήσεις από τις τροχαίες παραβάσεις οι οποίες είχαν γίνει πριν από 17 ή 18 χρόνια. Ελάχιστοι βέβαια είναι οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που μπορούν να θυμηθούν τι έκαναν το 2000 ή το 2001 και κυρίως αν υπέπεσαν σε κάποια παράβαση του ΚΟΚ τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Κλήσεις της… προηγούμενης δημοτικής αρχής

«Αυτές οι κλήσεις ήταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή που δεν είχε ειδοποιήσει τους πολίτες για πληρωμή», υποστηρίζει ο νυν δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και εξηγεί ότι εστάλησαν  γιατί εκπνέει η προθεσμία καταβολής τους και οι «υπηρεσιακοί παράγοντες φοβήθηκαν μήπως παραγραφούν και στη συνέχεια καταλογιστούν οι οφειλές σ’ αυτούς».

Δήμαρχος Ήλιδας: «Έχουν παραγραφεί»

Ο δήμαρχος συμβουλεύει μάλιστα τους πολίτες να μην τις πληρώσουν. «Οι υπάλληλοι καλώς έκαναν και τις έστειλαν για να μην παραγραφούν κατά την άποψή τους και χρεωθούν την παραγραφή εκείνοι, από την άλλη πλευρά όμως, εμείς φέραμε το θέμα στο ΔΣ και είπα εγώ προσωπικά να μην πληρωθούν γιατί κατά την άποψή μου έχουν παραγραφεί».

«Δεν τις έστειλε ποτέ ο υπάλληλος»

Πως όμως τόσα χρόνια… παρέπεσαν και ξεχάστηκαν, μέσα στις κούτες, οι εκατοντάδες αυτές κλήσεις; Αφηρημάδα, αμέλεια, αναβλητικότητα ή κάτι άλλο, πολύ πιο σοβαρό; «Εγώ πάντως δεν μπορώ να απαντήσω γιατί ο υπάλληλος κράτησε για 10-15 χρόνια τις κλήσεις  μέσα σε κούτες και δεν τις έστειλε. Ο νόμος λέει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα τα ειδοποιητήρια πρέπει να αποστέλλονται στον πολίτη. Εμείς όσες κλήσεις έχουν έρθει, δυστυχώς ή ευτυχώς,  έχουμε στείλει ειδοποιητήρια γιατί όταν γίνεται μια παράβαση πρέπει να πληρωθεί. Αν τότε είχαν υποσχεθεί κάποιοι, αφήστε τες δεν πληρώνονται… δεν τα ξέρω αυτά». Αυτή ήταν η απάντηση του δημάρχου για την ετεροχρονισμένη αποστολή των κλήσεων χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το θέμα ωστόσο παρά την καθησυχαστική διάθεση του δημάρχου «καίει» εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν σε ενημερωτική συνάντηση που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας με το Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης. «Ελπίζω να μπορεί ο δήμος να μπορεί να μας αποδείξει ότι δεν είμαστε… ελέφαντες και εμείς και αυτοί, αλλά σίγουρα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς θεωρούμε ως Εργατικό Κέντρο απαράδεκτο να ενεργοποιούνται τέτοιου είδους καταστάσεις που πλήττουν για μια ακόμη φορά τον λαό μας. Είναι λάθος τους,  και για εμάς συνιστά και παράπτωμα,  ο εκάστοτε που ηγείται το δήμο να έχει  στα χέρια του δημόσια έγγραφα που αφορούν πολίτες  και να μην τα κοινοποιεί», τόνισε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσσα Παναγιωτάρα.

«Θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα  πρέπει να λυθεί άμεσα γιατί υπάρχει και θέμα προθεσμίας», είπε εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου, ο δικηγόρος Σωκράτης Καλύβας.

Και η λύση …ως δια μαγείας ευρέθη!

Νομοθετική ρύθμιση. Αυτή είναι λύση που επεξεργάζεται ο δήμαρχος Ήλιδας ο οποίος είχε συναντήσεις με αρμόδιους του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και συζητήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου του. «Για τον λόγο αυτό είπα ότι έχουν παραγραφεί και δεν πρέπει να πληρωθούν οι κλήσεις. Μου ζήτησαν να τους στείλω ένα ερώτημα, έθεσα το θέμα και στην ΚΕΔΕ, όπως το έθεσαν και άλλοι δήμοι που έχουν το ίδιο πρόβλημα και αναμένουμε σύντομα απαντήσεις. Αν η απάντηση δεν είναι αυτή που πιστεύουμε, τους προτείνουμε να το δουν συνολικά και να κάνουν μια νομοθετική ρύθμιση η οποία θα είναι προς όφελος των πολιτών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ