Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Αντικαπνιστικός νόμος: Διαφωνεί η ΠΟΑΣΥ με τον ρόλο του ελεγκτή για τους αστυνομικούς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντικαπνιστικός νόμος: Διαφωνεί η ΠΟΑΣΥ με τον ρόλο του ελεγκτή για τους αστυνομικούς

Αντιδράσεις στην ΠΟΑΣΥ προκαλεί ο νέος αντικαπνιστικός νόμος με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γρηγόρη Γερακαράκος να αναφέρει ότι οι αστυνομικοί καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

«Εκεί που απέτυχαν όλοι οι επιφορτισμένοι φορείς, καλούνται οι Έλληνες αστυνομικοί να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά, χωρίς καμία εκπαίδευση και προετοιμασία, και να αντιπαρατίθενται με τρόπο εξουσιαστικό απέναντι στους συμπολίτες μας που καπνίζουν», είπε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Κάλεσε μάλιστα, την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να θέσει ως δέλεαρ το επιχείρημα ότι ένα ποσοστό από τα πρόστιμα που θα εισπραχθούν, θα πάει στην ΕΛΑΣ. «Κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό», υποστήριξε.

Στη συζήτηση όπου είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους οι εμπλεκόμενοι φορείς, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων, Γιώργος Καββαθάς χαρακτήρισε δυσβάστακτες τις κυρώσεις που προβλέπονται. «Μας ξενίζουν οι κυρώσεις στις επιχειρήσεις μας, πώς γίνεται από την στιγμή που είμαστε υποχρεωμένοι να μην έχουμε σταχτοδοχεία και να κάνουμε συστάσεις στους πελάτες που καπνίζουν, εάν εκείνοι επιμείνουν, να επικρέμαται στα κεφάλια μας η απειλή του προστίμου που ξεκινάει από 500 και φτάνει τα 10.000 ευρώ;», ήταν ένα από τα θέματα που έθιξε.

Να μην καταδιώκεται ο ατμός, όπως ο καπνός, ζήτησε ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος.

Πηγή: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ