Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Αντώνης Αραβαντινός: «Δεν είναι ο Φλώρος ο ηθικός αυτουργός  της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντώνης Αραβαντινός: «Δεν είναι ο Φλώρος ο ηθικός αυτουργός  της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου»

Την πεποίθησή του ότι ο Κλόντι κι όχι ο Άρης Φλώρος είναι ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του 65χρονου δικηγόρου, ο οποίος πλέον κρατείται για συμμετοχή στη μαφία του Κορυδαλλού, εκφράζει ο Αντώνης Αραβαντινός.

Στην κατάθεσή του, που περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία, αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο Κλόντι είχε δύο προβλήματα. Πρώτον την ηθική αυτουργία για την περίπτωση της ανθρωποκτονίας του Ζαφειρόπουλου, που ζώντος του Μπάκο (σ.σ. δολοφονήθηκε άγρια μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού), δεν μπορούσε να την αποφύγει. Δεύτερον, σοβαρές ενστάσεις από σημαντική μερίδα κρατουμένων, πόσο δε μάλλον από τους ομοεθνείς συγκρατούμενούς του για σοβαρά εγκλήματα, που χειρισμούς σαν αυτούς, ακόμη κι αν είναι αληθινοί, στην υπόθεση Φλώρου την θεωρούν ρουφιανιά. Με τη δολοφονία του Μπάκο λοιπόν, κατ’ εντολή του Κλόντι, ο Ιμπραχήμ θα έχει την δυνατότητα να ισχυριστεί ότι ο Μπάκο, είναι ο ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας Ζαφειρόπουλου κι όχι ο Κλόντι.

Καθώς επίσης, πως ο Μπάκο και όχι ο Κλόντι ήταν αυτός που έδωσε στις αρχές, την πληροφορία για εμπλοκή του Αριστείδη φλώρου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας του δικηγόρου Γ. Α. Εκτός από τα δύο δικά του προσωπικά προβλήματα που θα έλυνε με τον τρόπο αυτό, θα αποκαθιστούσε και το όνομα του, βοηθούμενος από την μαρτυρία του Ιμπραχήμ να ισχυριστεί πως δεν ήταν αυτός ο καταδότης – ρουφιάνος, και αντιθέτως, ότι ο  Κλόντι ήταν ο τιμωρός, που ξέπλυνε την ντροπή της φυλής, ότι έχει στους κόλπους της καταδότη, επιβάλλοντας την θανατική ποινή στον καταδότη, γεγονός, που ήταν εύκολο να το ισχυριστεί ο Κλόντι, αφού όλοι ξέρουν, ότι ο Ιμπραχήμ και ο Γιάνναρης (σ.σ φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μπάκο), δεν θα έκαναν ποτέ κάτι χωρίς την άδεια, την έγκριση ή την εντολή του Κλόντι.

Ερ: Από ποια στοιχεία γνωρίζετε ή συμπεραίνετε ότι ηθικός αυτουργός της απόπειρας σε βάρος του στον Γ. Α. είναι ο Κλόντι και όχι ο Μπάκο και ότι αυτός που έδωσε την πληροφορία για την υπόθεση Φλώρου είναι πάλι ο Κλόντι και όχι ο Μπάκο;

Απ: Στην ομάδα αυτή, διαπιστωμένα αρχηγός είναι ο Κλόντι και ποτέ δεν γίνεται κάτι χωρίς την έγκριση ή την εντολή του. Άλλωστε στην υπόθεση του Μικρολίμανου ήταν μαζί με τον Μπάκο, ανεξαρτήτως αν αυτός δεν κατηγορήθηκε για την υπόθεση αυτή, αν και υπάρχουν σχετικά βίντεο, που τον δείχνουν να αποχωρεί μαζί του. Ο σημαντικότερος λόγος όμως, που μου δημιουργεί την πεποίθηση ότι ο Κλόντι είναι αυτός και όχι ο Μπάκο, που έδωσε την υπόθεση Φλώρου είναι η βέβαιη γνώση μου, ότι τους Κλόντι και Μπάκο επισκεπτόταν ο Γ. Α., στις διάφορες φυλακές που κρατήθηκαν. Για δύο επισκέψεις του  Γ.Α. στα Χανιά είμαι βέβαιος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ