Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Απάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων στις δηλώσεις του  κ. Μητσοτάκη για την εργασία  

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων στις δηλώσεις του  κ. Μητσοτάκη για την εργασία  

Με έναν στίχο της Αμερικανίδας ποιήτριας Έμιλυ Ντίκινσον, απαντά η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Προτιμούμε “να είμαστε το σφυρί παρά το αμόνι” ενάντια στα σχέδια σας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, η Φωτεινή Κούβελα, και συνεχίζει:

«Κύριε Μητσοτάκη,

Αφήστε επιτέλους στην ηρεμία τους τις εργαζόμενες γυναίκες και μητέρες του τόπου μας. Δεν μας ενδιαφέρουν τα σχέδιά σας.

Εφαρμόστε τα στις ελίτ που απευθύνεστε και μετά στο χώρο της βιοποριστικής εργασίας και του μόχθου.

Σταματήστε επιτέλους να μιλάτε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα,  τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου και ισότητας σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ως ανακύκλωση της φτώχειας.

Η θέση σας δε για το ξεπερασμένο κατ’ εσάς οκτάωρο, την εργασία των γυναικών από το σπίτι, άνευ ΟΥΔΕΜΙΑΣ διασφάλισης ωραρίου ή ημερών απασχόλησης, την  επταήμερη εξοντωτική εργασία κλπ, υπάρχουν μόνο στα εφιαλτικά σχέδια σας!

Οι εργαζόμενες γυναίκες, οι εργαζόμενες μητέρες, κύριε Μητσοτάκη, ακόμη και με επταήμερη λειτουργία της επιχείρησης, θα εξακολουθούν να δουλεύουν με βάση όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία και σε καμία περίπτωση επταήμερο.

Δεν θα εξοντώσετε τις μητέρες εργαζόμενες με δήθεν εργασία από το σπίτι, ούτε θα συμπράξουμε ποτέ στις εμμονές σας ότι οι συλλογικές συμβάσεις είναι ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, το 8ωρο ξεπερασμένο, τα κοινωνικά επιδόματα πελατειακές παροχές εξαγοράς, ότι το δώρο Χριστουγέννων και η 13η σύνταξη δεν πρέπει να υπάρχουν.

Η πρότασή σας για 7ημερη εργασία, δήθεν με τη θέληση των εργαζομένων, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που σημαίνει 7ημερη εργασία …

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΟΤΕ.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για την προστασία της μητρότητας, την ουσιαστική ισότητα και την συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή για τις εργαζόμενες παρά τα σχέδια της ολιγαρχίας  και των εκφραστών – εκπροσώπων της.

Ως γυναίκες εργαζόμενες σας δηλώνουμε απερίφραστα ότι προτιμούμε

«να είμαστε το σφυρί παρά το αμόνι» ενάντια στα σχέδια σας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ