Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Οι γονείς ενός ληστή αποζημίωσαν τα θύματα του γιου τους στο ακέραιο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απίστευτο: Οι γονείς ενός ληστή αποζημίωσαν τα θύματα του γιου τους στο ακέραιο

Ο γιος τους είχε ρημάξει καταστήματα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη! Τελικά συνελήφθη από τους Αστυνομικούς στα μέσα Ιανουαρίου και σήμερα κρατείται στις φυλακές των Διαβατών.

Οι γονείς του από την άλλη, μέσω του δικηγόρου τους, εντόπισαν τα θύματα του γιου τους και τους επέστρεψαν τα χρήματα που εκείνος τους είχε αφαιρέσει.

Κι όμως όλα τα παραπάνω δεν είναι σκηνή από κάποια αστυνομική ταινία αλλά πραγματικό γεγονός. Ο 34χρονος Α.Τ. είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των καταστημάτων ψιλικών της Θεσσαλονίκης. Είχε διαπράξει οκτώ ληστείες σε Σταυρούπολη, Χαριλάου και Εύοσμο.  Έμπαινε στα καταστήματα προσποιούμενος τον πελάτη και μόλις έμενε μόνος με τον υπάλληλο έβγαζε μαχαίρι και ζητούσε τα χρήματα της ταμειακής μηχανής.

Το απόγευμα της 17ης Ιανουαρίου ο 34χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία και βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε την δημοσιοποίηση των στοιχείων του καθώς και φωτογραφιών με το πρόσωπό του με στόχο «την προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων».

Ο 34χρονος είναι τοξικομανής και διέπραττε τις ληστείες για να βρει χρήματα για τη δόση του. Οι γονείς του, σε μια προσπάθεια να επανορθώσουν για λογαριασμό του γιου τους πήραν την απόφαση να αποζημιώσουν όλα τα θύματα των ληστειών που διέπραξε. Επέστρεψαν στα θύματα του παιδιού τους ποσά από 100 έως 500 ευρώ, ενώ σε μία περίπτωση επέστρεψαν ποσό 2.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ