Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Απαράδεκτο: Έδεσαν σκάφος στη ράμπα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απαράδεκτο: Έδεσαν σκάφος στη ράμπα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα

Ένα τραγικό περιστατικό μας έρχεται απ’ την Σαντορίνη όπου ένας ιδιοκτήτης φουσκωτού έδεσε το σκάφος του στη ράμπα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα, προκαλώντας του ζημιά.

Σύμφωνα με τον δήμο Θήρας, ο ιδιοκτήτης του φουσκωτού που έδεσε το σκάφος του στο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα, προκάλεσε φθορά στο σύστημα και φυσικά ο Δήμος δεν θα μπορούσε παρά να κάνει καταγγελία.

Σύμφωνα με τον δήμο, το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα, όταν ιδιοκτήτης φουσκωτού έδεσε το σκάφος του στο συγκεκριμένο σύστημα, που βρίσκεται στην ακτή της Περίσσας. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί βλάβη στο σύστημα στήριξης του SEATRAC και να χρειάζεται επιδιόρθωση.

«Εάν επαναληφθούν ενέργειες σαν κι αυτή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης του μηχανισμού και κατά συνέπεια συμπολίτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά να αποκλειστούν από την πρόσβαση στη θάλασσα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, ο οποίος έχει ειδοποιήσει το λιμεναρχείο ενώ καλεί και όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας:

«Ο Δήμος Θήρας σας ενημερώνει ότι άγνωστος ιδιοκτήτης φουσκωτού σκάφους εχθές – Δευτέρα 01/07/2019 – στην ακτή της Περίσσας πλησίον του βουνού (Κολάδα) έδεσε το σκάφος του στην αυτόνομη διάταξη πρόσβασης για ΑΜΕΑ – SEATRAC.

Αποτέλεσμα της αδιανόητης πράξης του ατόμου αυτού ήταν να δημιουργηθεί βλάβη στο σύστημα στήριξης του SEATRAC και να χρειαστεί επιδιόρθωση.

Εάν επαναληφθούν ενέργειες σαν κι αυτή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης του μηχανισμού και κατά συνέπεια συμπολίτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά να αποκλειστούν από την πρόσβαση στη θάλασσα.

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να ενημερώσει το Γραφείο Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας (στο τηλέφωνο: 2286025847) και τη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. (στο τηλέφωνο: 2286023021).

Το Λιμεναρχείο Θήρας έχει ενημερωθεί ήδη για το περιστατικό.

Τέλος, παρακαλούμε όλους για μια ακόμα φορά να σεβαστούν το δικαίωμα των ατόμων με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Από το Δήμο Θήρας».

Πηγή: ipop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ