Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Απαράδεκτο! Στρατιωτικός ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απαράδεκτο! Στρατιωτικός ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες

Ένα περίεργο και συνάμα απαράδεκτο περιστατικό συνέβη στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Λεπτοκαρυάς.

Ένας στρατιωτικός ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες,  «επειδή δεν καταλαβαίνουν, μπορεί να φτύσουν τη θεία κοινωνία», όπως δήλωσε.

(Ως γνωστόν, η θεία κοινωνία δεν πρέπει να φτύνεται, με τους ιερείς να σπεύδουν να την πιουν ακόμα και από το πάτωμα, εάν ποτέ συμβεί να τους πέσει).

Το περιστατικό αφορούσε έξι παιδιά από την κατασκήνωση «Νηρηίδες» του υπουργείου Εργασίας, που τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΠ).

Όπως κατήγγειλαν οκτώ συνοδοί «την ώρα της Θείας Κοινωνίας παραχωρήσαμε προτεραιότητα στους εκκλησιαζόμενους, για να μην τους φέρουμε σε δύσκολη θέση και όταν επιτέλους ήρθε η ώρα να κοινωνήσουν τα παιδιά μας, ο παπάς αρνήθηκε να τα κοινωνήσει με τη δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβάνονται».

Στη συνέχεια, όπως λένε, «φτάνοντας εξοργισμένοι στην κατασκήνωση, παραθέσαμε στην πρόεδρο του ΚΚΠΠΚΠ τα γεγονότα και χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στον διοικητή της μονάδας των ΚΑΑΥ, για να διευθετήσει το θέμα».

Προσπάθεια αφύπνισης της συνείδησης

«Το ζήτημα πήρε μεγάλη έκταση, φτάνοντας μέχρι και τον ταξίαρχο, ο οποίος και επισκέφθηκε την κατασκήνωσή μας με σκοπό να μας γνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του παπά. Το κείμενο αυτό είναι μια προσπάθεια αφύπνισης της συνείδησης και ενσυναίσθησης της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία που αποτελούν τον αδύναμο κρίκο της!».

Η πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΠ, Συλβάνα Καρασαββίδου, που σκοπεύει να παραπέμψει το θέμα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ότι ο ιερέας παρέπεμψε στον δεσπότη (τον μητροπολίτη Κίτρους Πλαταμώνος Γεώργιο, στον οποίο, όμως, θα φτάσει και η καταγγελία του Κέντρου), ενώ ακόμη και μετά την παρέμβαση του στρατηγού ο ιερέας δεν μεταπείστηκε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ