Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Αποκλειστικό: Ο δικηγόρος του δολοφονηθέντος στα Μανιάτικα εκφράζει την θλίψη και την οργή της οικογένειάς του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκλειστικό: Ο δικηγόρος του δολοφονηθέντος στα Μανιάτικα εκφράζει την θλίψη και την οργή της οικογένειάς του

Μυθεύματα χαρακτηρίζει ο ποινικολόγος Βαγγέλης Καντιάνης συνήγορος του 52χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με 19 σφαίρες τα ξημερώματα στα Μανιάτικα του Πειραιά, τα περί εμπλοκής του τα τελευταία χρόνια σε υποθέσεις εκβιάσεων και ανθρωποκτονιών.

Ο ποινικολόγος που τον είχε υπερασπιστεί στην υπόθεση του Ναυπλίου, όταν είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για πυροβολισμούς κατά αστυνομικών , εκφράζει την θλίψη και την οργή της οικογένειάς του για τις αναφορές περί εμπλοκής του σε ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Στο ίδιο σημείο!

Η δολοφονία έγινε ακριβώς έξω από το σπίτι του στα Μανιάτικα. Όμως ο 52χρονος είχε δεχτεί και άλλη δολοφονική επίθεση πριν από 11 χρόνια όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι αλλά επέζησε. Τότε επέβαινε στο αυτοκίνητο και ο 11χρονος γιος του. Και εκείνη η επίθεση μάλιστα ειχε γίνει στην ίδια  περιοχή και μάλιστα είχε μείνει παραπληγικός σε ολόκληρη τη δεξιά πλευρά του. Ολόκληρη η δήλωση του νομικού εκπροσώπου της οικογένειας του 52χρονου, έχει ως εξής:

«Δείξτε σεβασμό»

«Ήμουν επί σειρά ετών συνήγορος υπεράσπισης του δολοφονηθέντος, στις 7 Μαΐου 2019 έξω από την οικία του, Παναγή. Δυστυχώς η δεύτερη προσπάθεια των δολοφόνων του εστέφθη με επιτυχία…. (είχε προηγηθεί μια προ δεκαετίας). Η τελευταία του εμπλοκή με τη δικαιοσύνη έλαβε χώρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου, με απόφαση του οποίου εκρίθη ένοχος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

 Ήδη ο εκλιπών, έχοντας εκτίσει τις ποινές που του είχαν καταγνωστεί,  είχε αποφυλακιστεί υπό όρους, προ διετίας. Κατοικούσε δε, στην ιδιαίτερη πατρίδα του,  ασχολούμενος αποκλειστικά και μόνο με τη νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα. Τα όσα μυθεύματα και σενάρια αναπτύχθηκαν και αναπαράχθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί της δήθεν εμπλοκής του σε (όλες σχεδόν) τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις εκβιάσεων, ληστειών και ανθρωποκτονιών, είναι ανυπόστατα και  έχουν προκαλέσει τη θλίψη και την οργή της οικογένειάς του.

Ελπίζουμε  οι προανακριτικές αρχές που έχουν αναλάβει τον εντοπισμό των δραστών, άμεσα να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα….

Θερμή παράκληση της οικογένειας είναι να υπάρξει σεβασμός στη μνήμη του άνανδρα δολοφονηθέντος Παναγή».   

Η δολοφονία στα Μανιάτικα

Καλά προετοιμασμένο χτύπημα που παραπέμπει στην δράση του οργανωμένου εγκλήματος ήταν η δολοφονική επίθεση που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στα Μανιάτικα, στην περιοχή του Πειραιά, με θύμα τον έναν 52χρονο. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες το θύμα είχε γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας και το 2008, όταν οι επίδοξοι εκτελεστές τον τραυμάτισαν στο κεφάλι με σφαίρα. Στην συνέχεια ο 52χρονος μετακόμισε στην Κεφαλονιά. Είχε επιστρέψει στην Αθήνα για να επισκεφτεί τον γιό του.  Οι δράστες του χθεσινού χτυπήματος, κατά πάσα πιθανότητα τρία άτομα, επέβαιναν σε μαύρο αυτοκίνητο. Πλησίασαν τον 52χρονο ενώ εισερχόταν στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο γιός του και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ από πολύ μικρή απόσταση.

Στην ενέργεια εκτιμάται πως συμμετείχε ένας τσιλιαδόρος, ο οποίος ειδοποίησε τους εκτελεστές όταν ο 52χρονος αποβιβάστηκε από την μοτοσικλέτα του και άρχισε να κινείται προς την πολυκατοικία.

Οι δράστες πυρπόλησαν το όχημα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας.

Σημειώνεται πως στα Μανιάτικα υπάρχουν πολλοί ανηφορικοί δρόμοι και δεν είναι εύκολη η κίνηση αυτοκινήτων, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι δράστες ήταν καλά προετοιμασμένοι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ