Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αρπαγή επιχειρηματία στον Πειραιά: «Στο μικροσκόπιο» το υλικό από τις κάμερες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρπαγή επιχειρηματία στον Πειραιά: «Στο μικροσκόπιο» το υλικό από τις κάμερες

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχει μπει το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και πολλών καταστημάτων στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά, προκειμένου να βρουν την άκρη του νήματος στην υπόθεση αρπαγής του 51χρονου επιχειρηματία Ν.Μ., την Τετάρτη το πρωί, από αγνώστους που είχαν μεταμφιεστεί σε «κομάντος» της ΕΚΑΜ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάμερες «έδειξαν» ένα μπλε πολυμορφικό αυτοκίνητο γερμανικής κατασκευής, στο οποίο οι δράστες  επιβίβασαν τον 51χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη διασταύρωση που έγινε στα τερματικά της Τροχαίας, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός στις πινακίδες κυκλοφορίας του ύποπτου οχήματος δεν υπάρχει καταγεγραμμένος στην ελληνική επικράτεια. Κατά συνέπεια, εκτιμάται πως οι δράστες είχαν αντικαταστήσει τις γνήσιες με πλαστές.

Αρπαγή και όχι απαγωγή

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την έρευνα δεν κάνουν λόγο για απαγωγή, αλλά για αρπαγή του επιχειρηματία. Κι αυτό γιατί, ως αργά χθες το βράδυ, οι δράστες δεν είχαν επικοινωνήσει με τη μητέρα του ή τα παιδιά του επιχειρηματία, για να απαιτήσουν λύτρα για την απελευθέρωσή του. Άλλωστε, το όνομα του 51χρονου είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε μια υπόθεση που ερευνούσε το Λιμενικό -χωρίς να αποδειχθεί η ενοχή του- κι έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν παλιές προσωπικές διαφορές μαζί του. Γι’ αυτό, οι αστυνομικοί αφήνουν ανοιχτά  όλα τα ενδεχόμενα, περιμένοντας αν οι δράστες επικοινωνήσουν με την οικογένεια του θύματος.

Λίγο πριν από τις 9 χθες το πρωί, ο γνωστός επιχειρηματίας κατέβηκε μαζί με την οικιακή βοηθό του από το διαμέρισμά του σε πολυκατοικία της Ακτής Θεμιστοκλέους, για να πάρει το αυτοκίνητό του. Μόλις βγήκε από την πόρτα, πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά του τέσσερις άνδρες που οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ως σωματώδεις, τον ακινητοποίησαν και τον έβαλαν σηκωτό στο μπλε αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει δίπλα στην αυλή της πολυκατοικίας. Το όχημα εξαφανίστηκε πριν προλάβει ο αιφνιδιασμένος 51χρονος να καλέσει σε βοήθεια.

Χαμηλό προφίλ επιχειρηματία

Όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς αυτόπτες μάρτυρες, οι άνδρες που άρπαξαν τον Ν.Μ. φορούσαν μαύρα μπουφάν, τα οποία έγραφαν στο πίσω μέρος «Ε.Κ.Α.Μ.», δηλαδή τα αρχικά της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 51χρονος κατοικεί στην συγκεκριμένη πολυκατοικία μαζί με την μητέρα του, καθώς τα δυο παιδιά του είναι μεγάλα και μένουν μόνα σε άλλες περιοχές του Πειραιά. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία που διατηρεί χαμηλό προφίλ, αλλά είναι πολύ γνωστός στους ναυτιλιακούς κύκλους του Πειραιά, όπου δραστηριοποιείται στις εισαγωγές και εξαγωγές αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων. Μάλιστα, διαθέτει ευρύ πελατολόγιο, καθώς προμηθεύει με αφορολόγητα προϊόντα κυρίως φορτηγά πλοία, πρεσβείες, και καταστήματα duty free σε αεροδρόμια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ