Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αρχίζει τον Ιανουάριο η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρχίζει τον Ιανουάριο η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Η δίκη για την υπόθεση σχετικά με τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, που στοίχισαν τη ζωή σε 24 πολίτες, τον Νοέμβριο του 2017, θα αρχίσει τελικά στις 24 Ιανουαρίου 2020 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, και οι δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων.

Οι συνολικά 21 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα πλημμελήματα της πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως τελεσθείσας κατά συρροή, σωματικής βλάβης διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβασης διά παραλείψεως.

Όπως ανακοίνωσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας:

«24/1/2020 προσδιορίστηκε να εκδικαστεί, μετά την μετατροπή των αδικημάτων σε πλημμελήματα με τον νέο Ποινικό Κώδικα,στο Β΄ Τριμελές Πλημμελημάτων Αθηνών η δίκη για τους 24 νεκρούς και τις τεράστιες υλικές καταστροφές της Μάνδρας.

Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει το βήμα της πολιτικής αγωγής για τους συγγενείς 8 εκ των θυμάτων και ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας θα παραστεί προς υποστήριξη των κατηγοριών, στις οποίες επιτρέπεται από τον νέο Ποινικό Κώδικα παράσταση πολιτικής αγωγής».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ