Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ασυμβίβαστο για Υπουργούς και Υφυπουργούς και “φρένο” στα οικογενειακά ρουσφέτια!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ασυμβίβαστο για Υπουργούς και Υφυπουργούς και “φρένο” στα οικογενειακά ρουσφέτια!

Πριν από το πρώτο υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε περιορισμούς και κανόνες σε μία προσπάθεια να πατάξει έστω και ένα μικρό κομμάτι της ανομίας που “ζει” στα σπλάχνα της πολιτικής!

Έτσι αποφάσισε ότι τα κυβερνητικά στελέχη δεν θα μπορούν αν έχουν οποιαδήποτε παράλληλη επαγγελματική ή επιχειρηματική ενασχόληση. Και δεν σταμάτησε σε αυτό αφού οι συγγενείς πρώτου βαθμού, (οι σύζυγοι και τα παιδιά) δεν θα μπορούν να υπογράφουν συμβάσεις με το δημόσιο, ενώ θα απαγορευτεί και η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δευτέρου βαθμού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Με λίγα λόγια επανέρχονται κάποιοι “κανόνες” στο ίδιο μοντέλο με εκείνο του βασικού μετόχου.

Στο πλαίσιο του νέου μοντέλου διακυβέρνησης κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του, όπου θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο που θα είναι σε πλήρη σύνθεση, με την παρουσία και των υφυπουργών θα πραγματοποιηθεί για πρώτη και τελευταία φορά στην Βουλή και επίσης θα μεταδοθεί για πρώτη και τελευταία φορά απευθείας από την δημόσια τηλεόραση. Οι επόμενες συνεδριάσει του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ