Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αυστραλία: Ο πρώην ταμίας του Βατικανού κατέθεσε την ύστατη προσφυγή του για να ανατρέψει την καταδίκη του για παιδεραστία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυστραλία: Ο πρώην ταμίας του Βατικανού κατέθεσε την ύστατη προσφυγή του για να ανατρέψει την καταδίκη του για παιδεραστία

Δικηγόροι του πρώην ταμία του Βατικανού καρδινάλιου Τζορτζ Πελ κατέθεσαν σήμερα προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο της Αυστραλίας σε μια ύστατη προσπάθεια να ανατρέψουν την καταδίκη του πελάτη τους για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο 13χρονων αγοριών της εκκλησιαστικής χορωδίας, έγινε γνωστό από το δικαστήριο.

Ο Πελ εφεσιβάλλει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Πολιτείας Βικτόρια, το οποίο διατήρησε την πρωτόδικη καταδίκη του για πέντε κατηγορίες κακοποίησης των αγοριών στο διάστημα από το 1996 έως το 1997 στον καθεδρικό ναό της Μελβούρνης, όταν ήταν αρχιεπίσκοπος.

Με πλειοψηφία 2 έναντι 1, το ανώτατο δικαστήριο της Βικτόρια αποφάνθηκε τον Αύγουστο πως ο κατήγορος του Πελ δεν είπε ψέματα ούτε η κακοποίησή του ήταν προϊόν της φαντασίας του. Το δεύτερο θύμα του ιερωμένου απεβίωσε το 2014 από υπερβολική δόση, χωρίς να έχει μιλήσει για την επίθεση που δέχθηκε.

Οι δικηγόροι του Πελ άσκησαν έφεση στο ανώτατο δικαστήριο της Αυστραλίας για δύο λόγους που έχουν να κάνουν με το αν ήταν δυνατόν για τον Πελ να διέπραξε τα αδικήματα εν μέσω της δραστηριότητας που υπάρχει συνήθως μετά τη λειτουργία στο τμήμα του καθεδρικού ναού όπου λέγεται ότι συνέβησαν τα αδικήματα.

Δεν είναι σίγουρο πως το ανώτατο δικαστήριο της Αυστραλίας, που έχει την έδρα του στην Καμπέρα, θα δεχθεί να εξετάσει την υπόθεση Πελ. Έγκειται τώρα στους δύο ανώτατους δικαστές της χώρας να αποφασίσουν, σε μια διαδικασία που μπορεί να απαιτήσει μήνες.

Ο Πελ είναι ο υψηλότερα ιστάμενος ιερωμένος στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που καταδικάζεται για σεξουαλικά αδικήματα με θύματα παιδιά. Φυλακίσθηκε τον Μάρτιο για έξι χρόνια. Θα μπορεί να ζητήσει αναστολή της ποινής του τον Οκτώβριο 2022, όταν θα είναι 81 ετών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ