Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αυτόματη διαγραφή δεδομένων στο YouTube και στους χάρτες από την Google

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτόματη διαγραφή δεδομένων στο YouTube και στους χάρτες από την Google

Με στόχο την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια η Google επεκτείνει την αυτόματη διαγραφή δεδομένων στο YouTube και στους χάρτες.

Η εταιρία-ηγέτης στον χώρο της τεχνολογίας θα διευρύνει, μεταξύ άλλων, την «ινκόγκνιτο» χρήση των εφαρμογών της, αλλά και την επιλογή αυτόματης διαγραφής δεδομένων που αφορούν το ιστορικό τοποθεσίας και τις αναζητήσεις των χρηστών.

To Ιncognito mode εμφανίστηκε στο πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Chrome το 2018, ενώ νωρίτερα φέτος προστέθηκε στο YouTube και τώρα πλέον επεκτάθηκε στους χάρτες (Google Maps).

Όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί το Incognito mode στους χάρτες, η δραστηριότητά του μέσα στην εφαρμογή, όπως τα μέρη που αναζήτησε, δεν θα αποθηκεύονται στον λογαριασμό του στο Google και δεν θα χρησιμοποιούνται για να γίνει πιο εξατομικευμένη η εμπειρία του στους χάρτες.

Μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει το Incognito mode, επιλέγοντάς το στο μενού που εμφανίζεται όταν πατά τη φωτογραφία του προφίλ του, ενώ μπορεί να το απενεργοποιήσει οποιαδήποτε στιγμή. Η λειτουργία Ιncognito mode θα αρχίσει στο Android αυτόν τον μήνα, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές iOS.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ