Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Βαράγκης: Η δικαστική προστασία και η συμφωνία του 80% των πιστωτών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βαράγκης: Η δικαστική προστασία και η συμφωνία του 80% των πιστωτών

Συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θηβών η αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας Βαράγκης.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, στην οποία συμμετέχουν κατά ποσοστό 80% οι πιστωτές της εταιρείας, η επιχειρηματική της δραστηριότητα και το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων μεταφέρονται στη νεοσυσταθείσα εταιρεία με την επωνυμία «Varangis Furniture & Interiors AE».

«Η μεταβίβαση αυτή θα υλοποιηθεί εντός 40 ημερών από την οριστική επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από τις δικαστικές αρχές (που περιλαμβάνει και την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τριτανακοπής) όπως ειδικότερα προσδιορίζεται στη συμφωνία εξυγίανσης, για ορισμένα όμως περιουσιακά στοιχεία (π.χ. ακίνητα) η διαδικασία μπορεί να απαιτήσει πρόσθετο χρόνο.

Το τίμημα και το προϊόν ρευστοποίησης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των λοιπών υποχρεώσεων της εταιρείας, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με τη συμφωνία εξυγίανσης και, στη συνέχεια, η εταιρεία θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία ακόμα επισημαίνεται πως “μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης της επιχείρησης από τον νέο φορέα μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου επί της συμφωνίας εξυγίανσης επιτυγχάνεται η ομαλή συνέχιση της τρέχουσας δραστηριότητας της εταιρείας, η πλήρης λειτουργία των παραγωγικών της εγκαταστάσεων, υλοποίηση έργων και η διατήρηση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο σήμερα επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του η οποία αναμένεται το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ