Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Βουλή: Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βουλή: Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ψήφισαν 213 βουλευτές και κατά ψήφισε ένας. Για τον Μάριο Σαλμά υπέρ της άρσης ψήφισαν 209 και κατά 4 και για τον Αριστείδη Φωκά υπέρ ψήφισαν 212 και κατά 3.

«Πρώτος εγώ ψηφίζω την άρση ασυλίας μου ως πρώτο βήμα για να τελειώνει αυτή η άθλια μεθόδευση εναντίον μου και εναντίον του κόμματός μου. Δεν μου αρκεί που θα καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί. Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία».

Με αυτή την αναφορά ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, απορρίπτοντας όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται στην υπόθεση Νοβάρτις, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας του.

Ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι έστησε μια άθλια σκευωρία με άθλιους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, η οποία κατέρρευσε, ενώ υποστήριξε ότι ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Κίνημα Αλλαγής και, αφού δεν του βγήκαν οι «γέφυρες», επανέρχεται και καταφεύγει στη λάσπη.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο «για καταρρακωμένη σκευωρία και παραβίαση του Συντάγματος από την κυβερνητική πλειοψηφία», για «ομάδα πολιτικών κακοποιών», «άθλιους σκευωρούς και συνωμότες» που θα συντρίψει και για «γελοιότητες».

«Η επιδίωξη τους να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα, μέσω Novartis, κατέρρευσε, αποδείχτηκε σκευωρία και πρέπει με κάποιο τρόπο να αποφωνηθεί. Χρησιμοποιούμαι εγώ για να αποδείξουν οι Ρασπούτιν πως όλο και κάπου είχαν δίκιο και πως ο εξευτελισμός τους δεν είναι πλήρης και τέλειος. Είναι αδίστακτοι κακοποιοί, δεν ωροδούν προ ουδενός και για κανένα λόγο μπροστά στο μικροκομματικό τους συμφέρον. Για ψήφους τελικά στήθηκε και συνεχίζεται καταρρακωμένη αυτή η σκευωρία. Για αυτούς τους λόγους είμαι σήμερα στο στόχαστρο μιας ομάδας πολιτικών κακοποιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Ο Γκαίμπελς ήταν ένας απαίσιος επαγγελματίας εγκληματίας, εσείς είστε απαίσιοι εγκληματίες της συμφοράς».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ