Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Βουλή: Άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βουλή: Άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας

Ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, για την υπόθεση Novartis.

Η ΝΔ διευκρίνισε ότι δίνει τη θετική ψήφος της γιατί το ζήτησε ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, ενώ με το ίδιο σκεπτικό υπερψήφισε την άρση και το ΚΙΝΑΛ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε, επίσης, υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, με ψήφους 7 έναντι 4 κατά, ο οποίος είχε μηνυθεί από τη ΜΚΟ «Παρατηρητήριο Συμφωνιών Ελσίνκι» για ρατσιστικό σχόλιο.

Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος είχε ζητήσει από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας να άρουν την ασυλία του προκειμένου, όπως υποστήριξε, να αποκαλυφθούν οι σκευωροί και μη μείνει καμία σκιά για την αθωότητά του.

«Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, όπως ακριβώς είχα κάνει και τον περασμένο Απρίλιο στην Ολομέλεια της Βουλής, γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το “ρασπουτινικό” παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», τόνισε χαρακτηριστικά στα μέλη της Επιτροπής ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Έχω ήδη μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης. Θέλω να σημειώσετε πως όταν κατέθεσα τις εξηγήσεις μου δεν πρόβαλα ένσταση αναρμοδιότητας, όπου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα ακολουθούσε τη σταθερή νομολογία των δικαστηρίων και θα την έκανε αποδεκτή, αλλά λειτούργησα όπως όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Δηλαδή, δεν αξιοποίησα ούτε τη βουλευτική μου ασυλία ούτε την υπουργική μου ιδιότητα. Σας ζητώ, λοιπόν, παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις, να εισηγηθείτε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας μου».

«Επειδή βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ