Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων: Εργαστήριο Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων: Εργαστήριο Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, το Εργαστήριο Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση του έμφυλου μισθολογικού και συνταξιοδοτικού χάσματος, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού (REC 2014-2020) Έργου «PEGASUS – Αντιμετωπίζοντας το έμφυλο χάσμα στις συντάξεις στην Ελλάδα (Addressing the Gender Pension Gap in Greece). Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Rights, Equality and Citizenship της Ε.Ε. (RECRGENPENSAG-2017), είναι διετούς διάρκειας και έχει ως Φορέα-Συντονιστή τη Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και ως εταίρους το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Το Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Δραγατσανίου 8, 7ος όροφος, Αθήνα) και  διοργανώθηκε από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Σκοπός του Εργαστηρίου όταν η παρουσίαση καλών πρακτικών που υλοποιούνται στην Ελλάδα και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, καθώς και η ανταλλαγή εμπειρίας και γνώσης μεταξύ φορέων στην Ελλάδα, με αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων στον εργασιακό και στο συνταξιοδοτικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε, μετά από τη σύντομη παρουσίαση του Έργου, παρουσίαση καλών πρακτικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση του έμφυλου μισθολογικού και συνταξιοδοτικού χάσματος από:

Α) την εκπρόσωπο του φορέα Business and Professional Women από τη Γερμανία για την Ημέρα Ίσης Αμοιβής στη Γερμανία».

Β) τις εκπρόσωπους της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ – Philip Morris International  για την πιστοποίηση ίσης Αμοιβής με την οποία διακρίθηκε η εταιρεία από διεθνή οργανισμό.

Γ) τον εκπρόσωπο του Federal Office for Gender Equality της Ελβετίας σχετικά με το Εργαλείο αυτό-αξιολόγησης για την ίση αμοιβή (Logib) που θέσπισε ο αρμόδιος ελβετικός φορέας ισότητας των φύλων.

Ακολούθησε συζήτηση με εκπρόσωπους ελληνικών φορέων με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και την περαιτέρω ενίσχυση δικτύωσης.

Στο Εργαστήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι τα μέλη των Ομάδων Έργου του ΚΕΘΙ και της ΓΓΙΦ, καθώς και εκπρόσωποι από τους ακόλουθους φορείς: Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών, Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ), Συνήγορος του Πολίτη (Κύκλος Ίσης Μεταχείρισης), Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και οι εκπρόσωποι των Business and Professional Women (Γερμανία), ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ – Philip Morris International (Ελλάδα), Federal Office for Gender Equality (Ελβετία) και Women on Top (Ελλάδα).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ