Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Γιάννος Παπαντωνίου κατά Νίκου Παπανδρέου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιάννος Παπαντωνίου κατά Νίκου Παπανδρέου

«Πως δεν πήρε ούτε ένα ευρώ» παράνομα, απαντά ο Γιάννος Παπαντωνίου υπεραμυνόμενος της αθωότητάς του και δηλώνοντας δημόσια πως συναινεί αν ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί του σε όλη την Ευρώπη ή την Αμερική. Αφορμή στάθηκε συνέντευξη του  συγγραφέα Νίκου Παπανδρέου για τον οποίο λέει πως με όσα είπε εναντίον του έδωσε «καύσιμη ύλη στην κυβερνητική μηχανή στην επιχείρησή της να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας, ώστε να αφαιμάξει πολιτικά την παράταξη, που άλλαξε την Ελλάδα και ίδρυσε ο πατέρας σας, Ανδρέας Παπανδρέου».

Του έστειλε εξώδικο για τη φράση του «καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Όπως ο Άκης, ο Γιάννος και κάθε πολιτικός που ενθυλάκωσε χρήματα του Δημοσίου»

Ο κ. Παπαντωνίου απαντά με εξώδικο του δικηγόρου του, Μιχ. Δημητρακόπουλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα» στις 25 Νοεμβρίου, ο Νίκος Παπανδρέου και στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως «καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Όπως ο Άκης, ο Γιάννος και κάθε πολιτικός που ενθυλάκωσε χρήματα του Δημοσίου. Γι’ αυτήν την πράξη του, όμως, δεν φέρει ολόκληρη ευθύνη η παράταξή του. Συμβαίνει σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις κοινωνίες και συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αρνούμαι ως Νίκος Παπανδρέου να κουβαλάω στους ώμους μου τις αμαρτίες άλλων».

Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ

Με το εξώδικο και επιφυλασσόμενος παντός δικαιώματός του, ο κ. Παπαντωνίου  μιλάει για ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα που διέδωσε ο συνεντευξιαζόμενος και προσθέτει πως «δεν πήρε ούτε ένα ευρώ»:  

«Με την άνω ασύμμετρη και συκοφαντική προπέτειά σας, όχι μόνον τραυματίζετε ανεπανόρθωτα το τεκμήριο αθωότητάς μου, που κατοχυρώνεται στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο άρθρα 48 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά υποκαθιστάτε -ασυνειδήτως- και τον φυσικό Δικαστή μου «εκδίδοντας ετυμηγορία» ότι δήθεν «ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου και για την πράξη μου αυτή δεν φέρει ευθύνη η παράταξη». Το ωστικό κύμα των άνω συκοφαντικών ισχυρισμών σας, εκτός της αναπόδραστης προσωπικής βλάβης, που μου προκαλεί, συγχρόνως τροφοδοτεί με καύσιμη ύλη την κυβερνητική μηχανή στην επιχείρησή της να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας, ώστε να αφαιμάξει πολιτικά την παράταξη, που άλλαξε την Ελλάδα και ίδρυσε ο πατέρας σας, Ανδρέας Παπανδρέου.

«Δεν διάβασες τη δικογραφία»

Η αλήθεια είναι ότι αν είχατε διαβάσει τη δικογραφία, Θα είχατε διαπιστώσει ότι δεν έχω ενθυλακώσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του Δημοσίου, που ανήκουν στον ελληνικό λαό. Δεν έχει υπάρξει καμιά πίστωση -καταβολή χρημάτων στους οικογενειακούς και προσωπικούς λογαριασμούς μου, που να συνδέεται με προμήθειες οπλικών συστημάτων ή με τα καθήκοντά μου, ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Η κατάθεση μετρητών, που προέρχονται από δικούς μου και οικογενειακούς πόρους 40 ετών σε λογαριασμό ονομαστικό της γυναίκας μου και όχι σε offshore, δεν συνέχεται με αποδεικτική πληρότητα με την κατηγορία της απιστίας, ούτε βεβαίως με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Thalles, παντελώς άγνωστό μου, Χαράλαμπο Μπεκατώρο. Εμφατικά σημειώνω, ότι, αν υπήρχε υποψία «βρώμικου χρήματος», δεν θα διανοούμην να εμπλέξω τη γυναίκα μου, εμβάζοντας «λερωμένα χρήματα» στο όνομά της.

«Ανοίξτε τους λογαριασμούς»

Η σύζυγός μου και εγώ έχουμε συναινέσει ανεγκλήτως, ενώπιον των αξιότιμων Ανακριτών, Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, στην άρση τον απορρήτου οποιουδήποτε τραπεζικού λογαριασμού ή χρηματοπιστωτικού προϊόντος ή τίτλου, που φερόμεθα να κατέχουμε ως δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι ή φερόμεθα να μετέχουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή αναφέρεται το όνομά μας και τηρείται σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου (ενδεικτικώς: στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Κύπρο, την Ελβετία, τις ΗΠΑ). Επίσης έχουμε παραιτηθεί εκ των προτέρων και ανέκκλητα από κάθε ένδικο βοήθημα ή μέσο που στρέφεται κατά της άρσης των ανωτέρων απορρήτων και προβλέπεται από τις διατάξεις των εκάστοτε εννόμων πράξεων.

Κατόπιν αυτών σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ, με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, να αποκαταστήσετε άμεσα με δημόσια δήλωσή σας την τρωθείσα τιμή και υπόληψή μου, ανακαλώντας τους βαρύτατους συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας σε βάρος μου ότι δήθεν ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ