Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Γιώργος Κυρίτσης: «Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου, απολογούμαι»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιώργος Κυρίτσης: «Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου, απολογούμαι»

«Λανθασμένη» χαρακτηρίζει τη δήλωσή του για το ότι «δεν θυμάται να πέθανε κανείς από μολότοφ», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, μία ημέρα μετά από τον δικαιολογημένο θόρυβο που ξεσήκωσε σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, ακόμα και στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο Γιώργος Κυρίτσης είπε, μεταξύ άλλων:

«Όταν μου ζητήθηκε από την ΕΡΤ να σχολιάσω τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τις μολότοφ, είχα στο μυαλό μου τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου».

-Θεωρείτε ότι ήταν λάθος η δήλωσή σας;

-«Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του».

-Προκαλέσατε πολύ σκληρές αντιδράσεις. Τι λέτε για αυτές;

-«Με αυτήν την έννοια θεωρώ δικαιολογημένη την αντίδραση που προκλήθηκε κι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ. Να σημειώσω με την ευκαιρία ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα -και μάλιστα βαρύ- την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».

Το χρονικό της δήλωσης και οι αντιδράσεις

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Τετάρτης (13/3) στην ΕΡΤ, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε προς διαβούλευση: «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ευτυχώς στις συγκρούσεις στον δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά.

Η δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, ενώ την πλήρη διαφωνία τους εξέφρασαν ο δικηγόρος των 11 διασωθέντων στην υπόθεση της Marfin, αλλά και ο δικηγόρος της τράπεζας.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ