Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Γκρούεφσκι: Διέφυγε από τα Σκόπια κρυφά μέσω Αλβανίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γκρούεφσκι: Διέφυγε από τα Σκόπια κρυφά μέσω Αλβανίας

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, διέφυγε από τη χώρα του για να αποφύγει την ποινή φυλάκισης δύο ετών για  κατάχρηση εξουσίας, μέσω Αλβανίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της αλβανικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γκρούεφσκι εισήλθε χωρίς αμφιβολία κρυφά πεζή στην Αλβανία, και χωρίς η άφιξή του να καταγραφεί από κανένα συνοριακό φυλάκιο.

«Ο Γκρούεφσκι πρέπει να εισήλθε παράνομα στην Αλβανία», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γκεντιάν Μουλάι, ο οποίος διευκρίνισε πως η άφιξή του δεν καταγράφηκε σε κανένα συνοριακό φυλάκιο ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και τη χώρα του.

Μουλάι: “O Γκρούεφσκι  πρέπει να διέσχισε πεζή τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, είτε από την Πρέσπα (νοτιοανατολικά) είτε από την Ντέμπαρ (βορειοανατολικά), προφανώς για να μην τραβήξει την προσοχή».

Χθες, οι αστυνομικές αρχές της Αλβανίας υποστήριξαν ότι ο Γκρούεφσκι έφυγε από τη χώρα στις 11 Νοεμβρίου, με αυτοκίνητο της πρεσβείας της Ουγγαρίας στα Τίρανα.

Σε δύσκολη θέση η Ουγγαρία

Ο Γκρούεφσκι μετέβη στη συνέχεια στη Βουδαπέστη, όπου και ζήτησε πολιτικό άσυλο, υποστηρίζοντας ότι διώκεται στη χώρα του.

Ωστόσο, η αποκάλυψη ότι ο τέως πρωθυπουργός της πΓΔΜ εγκατέλειψε την Αλβανία με ουγγρικό διπλωματικό αυτοκίνητο φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Όρμπαν, καθώς ενισχύονται οι υποψίες ότι οι ουγγρικές αρχές βοήθησαν στη διαφυγή του.

Άλλωστε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν εμφανιζόταν στο παρελθόν ως σύμμαχος του Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της πΓΔΜ από το 2006 έως το 2016 και επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE ως τα τέλη του 2017.

Πηγή: fimotro.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ