Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Τα καλώδια της ΔΕΗ «ρίχνουν» 7 στα 10 ελικόπτερα! (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Τα καλώδια της ΔΕΗ «ρίχνουν» 7 στα 10 ελικόπτερα! (video)

Συγκλονιστικά στοιχεία έδωσε στο OPEN TV ο κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας και πρόεδρος της Ένωσης Χειριστών, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, λέγοντας ότα «τα καλώδια (σ.σ. της ΔΕΗ) εμπλέκονται στο 70% των πτώσεων ελικοπτέρων που καταγράφονται στην Ελλάδα».

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, τα καλώδια της ΔΕΗ ήταν ο λόγος για: το δυστύχημα με ελικόπτερο στις 23 Ιουνίου του 2017, στον Σχοινιά, με δύο θύματα, το δυστύχημα με την πτώση ελικοπτέρου τύπου ΧΙΟΥΙ, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς, στις 19 Απριλίου του 2017, στην Ελασσόνα, αλλά και για το πολύνεκρο δυστύχημα με 10 νεκρούς της 15ης Σεπτεμβρίου του 1994 στη Δράμα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Πειραιά και Νήσων της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης με αφορμή τη πτώση του ελικοπτέρου πρότεινε την υπογειοποίηση-υποβρυχιοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στο νησί του Πόρου.

Ειδικότερα με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζιδάκη επισημαίνει αρχικά το γεγονός ότι υπήρξε από το 2018 η προειδοποίηση από τον τότε Πρόεδρο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων για τον κίνδυνο ατυχήματος εξαιτίας της μη σήμανσης των καλωδίων.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζητά να δοθεί μόνιμη λύση με την συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσε και μάλιστα ζητά στοιχεία για το κόστος  αλλά και τον χρόνο υλοποίησης του έργου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ