Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δάσκαλος έβαζε Αφροαμερικανούς μαθητές να υποδύονται τους δούλους!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δάσκαλος έβαζε Αφροαμερικανούς μαθητές να υποδύονται τους δούλους!

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ρατσιστική συμπεριφορά και το «μάθημα» εκπαιδευτικού στη Νέα Υόρκη που χρησιμοποιούσε Αφροαμερικανούς μαθητές για να παριστάνουν τους δούλους σε μία υποτιθέμενη δημοπρασία. Ο εν λόγω εκπαιδευτικός υιοθέτησε την εν λόγω τακτική κατά τη διάρκεια μαθήματος κοινωνικών σπουδών και εν τέλει απολύθηκε.

«Κάθε νέος, ανεξαρτήτως φυλής, αξίζει να πηγαίνει σε ένα σχολείο όπου δεν θα έρχεται αντιμέτωπος με περιστατικά παρενοχλήσεων ή διακρίσεων» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γενική εισαγγελέας, Letitia James.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ώρες διδασκαλίας δύο τμημάτων της πέμπτης τάξης στο ιδιωτικό σχολείο «The Chapel School» στο Μπρόνξβιλ.

Έκανε αναπαράσταση του δουλεμπορίου

Ο εκπαιδευτικός, αρχικά, ξεχώριζε τους Αφροαμερικανούς μαθητές. Έπειτα τους έδινε την εντολή να σταθούν στον διάδρομο του σχολείου, όπου τους «περνούσε» νοητές αλυσίδες σε λαιμό, καρπούς και αστραγάλους.

Στη συνέχεια οι μαθητές εισέρχονταν στην τάξη και έμπαιναν σε σειρά, με τις πλάτες τους στον τοίχο. Τότε ξεκινούσε η «δημοπρασία» τους μπροστά σε όλη την τάξη. Η αναπαράσταση αφορούσε το εμπόριο των Αφρικανών δούλων σε λευκούς «ιδιοκτήτες» κατά τον 18ο και 19ο αιώνα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ