Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Δήμαρχος δεν έπαιρνε επί πέντε χρόνια μισθό και αγόρασε οικόπεδα για σχολείο και πλατεία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δήμαρχος δεν έπαιρνε επί πέντε χρόνια μισθό και αγόρασε οικόπεδα για σχολείο και πλατεία

Σε μια εποχή που στη συνείδηση των πολιτών, η πολιτική έχει ταυτιστεί με την επαγγελματική αποκατάσταση των πολιτικών και με τους παχυλούς μισθούς που λαμβάνουν, ένας αιρετός αποφάσισε να κάνει τη διαφορά. Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αποφάσισε αντί να εισπράξει από το ταμείο του Δήμου, να προσφέρει.

Όταν πρωτοανέλαβε το 2014 όταν ο κ. Λουκόπουλος ανακοίνωνε ότι δεν θα λαμβάνει το μισθό του δημάρχου, αλλά και ότι δεν θα παίρνει τα αυτοκίνητα του δήμου για τις μετακινήσεις του, καθώς θα μετακινείται με το δικό του όχημα.

Επίσης, αποφάσισε να μην προχωρήσει τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέα του Δήμου, όπως έχει το δικαίωμα. Τα χρήματα αυτά που μαζεύτηκαν, περίπου 45 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για το μισθό του δημάρχου και 35.000 το χρόνο για το μισθό του Γενικού Γραμματέα (συνολική, μικτή δαπάνη), χρησιμοποιήθηκαν για το κοινό καλό.

Συγκεκριμένα, με τα χρήματα αυτά από τον Δήμο Ναυπακτίας αγοράστηκε ένα οικόπεδο για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, που σήμερα λειτουργεί σε κοντέινερ! Επίσης, αγοράστηκε στη συμβολή της Ε.Ο. Ναυπάκτου Θέρμου με την Σμηναγού Λαουρδέκη, ένα οικόπεδο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη διάνοιξη της οδού Σμηναγού Λαουρδέκη αλλά και τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου.

Πηγή: thebest.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ