Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δήμαρχος Στυλίδας: «Δεν θα δεχτούμε στρατόπεδο προσφύγων στον Καραβόμυλο»!(video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δήμαρχος Στυλίδας: «Δεν θα δεχτούμε στρατόπεδο προσφύγων στον Καραβόμυλο»!(video)

Συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Στυλίδας για το -φλέγον για την περιοχή- θέμα του Hot Spot στο στρατόπεδο «Γεωργίου Παπαποστόλου» στον Καραβόμυλο.

Σύμφωνα με το lamianow.gr, η δήμαρχος, κυρία Στεργίου, επισήμανε όπως νωρίτερα το πρωί και ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν και αρκετοί πολίτες που εξέφρασαν, με κόσμιο τρόπο και χωρίς να ακουστούν ακραίες απόψεις, τις αντιρρήσεις τους για την δημιουργία του κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.

«Αν στο στρατόπεδο δεν φυλάνε δύο άτομα κάθε βράδυ αλλά 50 είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα από την στιγμή που δεν έχει γίνει. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αλλά πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι…» ειπώθηκε κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

«Αυτή την στιγμή είμαστε μέσα στο πρόβλημα χωρίς να γνωρίζουμε περαιτέρω πράγματα», είπε η κ. Στεργίου τονίζοντας πως ο Υπουργός της διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχουν ζητήματα υπερφόρτωσης -λόγω ασθενών- στο Κ.Υ Στυλίδας και στο Νοσοκομείο Λαμίας αλλά και πως θα υπάρξει επαρκής αστυνόμευση και ασφάλεια στην περιοχή.

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που αποφασίσουμε όλοι μαζί» συμπλήρωσε και κατέληξε «Θα κάνουμε ένα από κοινού ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο για να ενδυναμώσουμε την απόφαση μας να μην γίνει το εν λόγω στρατόπεδο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, ούτε πρόχειρο, ούτε μόνιμο. Είναι τελείως ακατάλληλος χώρος. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος…».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ