Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δήμος Αθηναίων: Στην εισαγγελία ο φάκελος καταγγελιών αδιαφανούς διαχείρισης για το Άσυλο Ανιάτων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δήμος Αθηναίων: Στην εισαγγελία ο φάκελος καταγγελιών αδιαφανούς διαχείρισης για το Άσυλο Ανιάτων

Στην εισαγγελία απέστειλε ο δήμος Αθηναίων φάκελο για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων, μετά από καταγγελίες πολιτών και εταιριών για αδιαφανή διαχείριση της περιουσίας του.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο δήμος Αθηναίων, ως αρμόδια εποπτική αρχή, έχει γίνει δέκτης καταγγελιών για αδιαφανή διαχείριση της περιουσίας του Σωματείου Ασύλου Ανιάτων από τη διοίκησή του. Οι καταγγελίες αφορούν έως και το έτος 2018 και σχετίζονται κυρίως με την εκποίηση ακινήτων μεγάλης αξίας που ανήκουν στην περιουσία του Σωματείου, χωρίς προηγουμένως να τηρηθούν κανόνες που εγγυώνται τα συμφέροντα του Σωματείου.

Η Επιτροπή Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων του δήμου Αθηναίων, αρμόδια για την εξέταση του θέματος, με απόφασή της, απέστειλε τον φάκελο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών της Διοίκησης του Σωματείου. Προηγουμένως ο δήμος Αθηναίων, είχε ζητήσει, για τις καταγγελίες αυτές, εξηγήσεις από το Σωματείο, οι οποίες, σύμφωνα με την Επιτροπή, δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.

Ο δήμος Αθηναίων ασκεί τις αρμοδιότητές του για την εποπτεία των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες προκειμένου να διασφαλισθεί η τύχη και ο κοινωφελής σκοπός των δωρεών τους. Παράλληλα, ο δήμος Αθηναίων καλεί την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να προχωρήσει στις αλλαγές που χρειάζονται, προκειμένου να αλλάξει ο νόμος του 1971 για τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότερος και πιο διαφανής έλεγχος στον τρόπο λειτουργίας τους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ