Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δίκη Siemens: Αθώωση Τσουκάτου πρότεινε η Εισαγγελέας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Siemens: Αθώωση Τσουκάτου πρότεινε η Εισαγγελέας

Την αθώωση του Θεόδωρου Τσουκάτου, άλλοτε «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ για το 1 εκατομμύριο μάρκα από τη Siemens, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά ζήτησε να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος για συνέργεια σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ για την σύμβαση 8002 του ΟΤΕ, η οποία υπεγράφη με την Siemens το 1997.

Η εισαγγελέας, παρότι και ο ίδιος αλλά και οι ταμίες του κόμματος βεβαιώνουν πως τα χρήματα πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, είπε πως το 1 εκατ. μάρκα το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία, δεν πήγε στα ταμεία του κόμματος αλλά σε υπαλλήλους του ΟΤΕ. Ωστόσο, επειδή δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν από την έρευνα οι αποδέκτες υπάλληλοι των «δώρων», η κ. Σκεπαρνιά πρότεινε την αθώωσή του όπως και των παρένθετων προσώπων που μέσα από τους λογαριασμούς τους έφτασαν τα χρήματα στον Θεόδωρο Τσουκάτο.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός του Διονύσης Γκούσκος: « Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ