Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δανία: Η πρόεδρος του κοινοβουλίου πέταξε έξω 30χρονη βουλευτή επειδή είχε φέρει μαζί της  το 5 μηνών μωρό της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δανία: Η πρόεδρος του κοινοβουλίου πέταξε έξω 30χρονη βουλευτή επειδή είχε φέρει μαζί της  το 5 μηνών μωρό της

Έχοντας στην αγκαλιά της, την 5 μηνών κόρη της, η 30χρονη βουλευτής του συντηρητικού κόμματος της Δανίας Mette Abildgaard, μπήκε στην αίθουσα του κοινοβουλίου της χώρας της και κάθισε, περιμένοντας την ώρα της ψηφοφορίας.

Η πρόεδρος τη Βουλής όμως, βλέποντας την παρουσία του μωρού στην αίθουσα, έστειλε έναν υπάλληλο του κοινοβουλίου για να πει στην 30χρονη βουλευτή ότι πρέπει να βγει αμέσως έξω. Όπως χαρακτηριστικά της είπε, το μωρό έκανε φασαρία και  ενοχλούσε τη διαδικασία.

«Έφερα το μωρό γιατί δεν είχα τι να το κάνω»

Σοκαρισμένη από την  αντίδραση που είχε η πρόεδρος της Βουλής στο γεγονός ότι είχε φέρει μαζί της, για πρώτη φορά, το μωρό της επειδή δεν είχε τι να το κάνει,  η βουλευτής αποχώρησε. «Έφερα το μωρό μου γιατί δεν είχα άλλη εναλλακτική λύση. Ο σύζυγός μου δεν μπορούσε να το κρατήσει και λίγο πριν τη συνεδρίαση, έμαθα ότι θα γινόταν και η ψηφοφορία. Το μωρό είχε συνέχεια πιπίλα, ήταν απόλυτα ήσυχο και σε καμία περίπτωση δεν ενόχλησε κανέναν», έγραψε στο Facebook,η Mette Abildgaard, εκφράζοντας τη λύπη της για τη στάση της προέδρου του κοινοβουλίου. «Δεν ζήτησα άδεια για να φέρω το μωρό, καθώς είχα δει και άλλη συνάδελφό μου, βουλευτή να κάνει το ίδιο, χωρίς κανένα πρόβλημα», αναφέρει.

Η Mette Abildgaard δείχνει μάλιστα εξαιρετικά απογοητευμένη, γιατί, όπως επισημαίνει, δεν πήρε την ετήσια άδεια μητρότητας που δικαιούται, αλλά εξακολούθησε να εργάζεται.

Η απόφαση πάντως για την απομάκρυνσή της, ελήφθη προσωπικά από την πρόεδρο του κοινοβουλίου καθώς δεν προβλέπεται στον κανονισμό της Βουλής τι θα πρέπει να γίνεται εάν κάποιος βουλευτής, φέρει και το παιδί του.

Κύμα συμπαράστασης από πολλές γυναίκες στη 30χρονη βουλευτή

Η Mette Abildgaard εισέπραξε πάντως μεγάλη συμπαράσταση, μέσω των κοινωνικών δικτύων, κυρίως από γυναίκες που είδαν στο πρόσωπό της τον δικό τους καθημερινό αγώνα να τα βγάλουν πέρα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά και με τα βάρη της μητρότητας.

Η βουλευτής πάντως, λίγο μετά την αποχώρησή της και την αναφορά της στο Facebook επέστρεψε στην αίθουσα του κοινοβουλίου για να είναι παρούσα την ώρα την ψηφοφορίας, αφήνοντας το μωρό της για να το προσέχει η γραμματέας της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ