Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Δεν θα δικαστεί ο 88χρονος απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού που πυροβόλησε 2 ληστές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεν θα δικαστεί ο 88χρονος απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού που πυροβόλησε 2 ληστές

Δεν θα καθίσει στο εδώλιο ο 88χρονος απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού που κατηγορούνταν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επειδή είχε πυροβολήσει τους δράστες που είχαν εισβάλει στο σπίτι του στη Γλυφάδα για να τον ληστέψουν, στις 26 Μαρτίου του 2018.

Με βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αποφάσισε να μην οδηγήσει σε δίκη τον ηλικιωμένο για τον τραυματισμό του ενός εκ των δύο ληστών, υιοθετώντας την άποψη του εισαγγελέα ότι βρισκόταν σε καθεστώς νόμιμης άμυνας. Συγκεκριμένα, οι δικαστές έκριναν ότι ενήργησε «με αυτό τον τρόπο αποκλειστικά εξαιτίας του φόβου και της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση των δύο δραστών, αλλά κυρίως λόγω της θρασύτητας και της προκλητικότητας την οποία επέδειξαν εις βάρος του».

Σύμφωνα με το βούλευμα, όταν ο κατηγορούμενος πάτησε τη σκανδάλη «είχε αρχίσει ήδη η διαπραττόμενη σε βάρος του ληστεία και αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό του προκειμένου να αποτρέψει την σε βάρος του συμπεριφορά των δύο δραστών οι οποίοι απειλούσαν και την σωματική του ακεραιότητα».

Μάλιστα, κατά τη δικαστική κρίση ήταν πρακτικά αδύνατο ο 88χρονος να τραπεί σε φυγή η να ειδοποιήσει μέσω τηλεφώνου την Αστυνομία, καθώς όσο οι δύο ληστές άρπαζαν διάφορα αντικείμενα από το σπίτι του, τον επέβλεπαν συνεχώς, τον εξύβριζαν και τον απειλούσαν. Άλλωστε, όπως αναφέρει το βούλευμα, δεν υπήρξε υπέρβαση της νόμιμης άμυνας, καθώς ο κατηγορούμενος έπληξε τον 28χρονο δράστη από κοντινή απόσταση και στην παλάμη θέλοντας μόνο να αποτρέψει την απειλή σε βάρος του.

Με το ίδιο βούλευμα, ο ηλικιωμένος παραπέμπεται να δικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για την παράνομη κατοχή του πιστολιού με το οποίο άνοιξε πυρ κατά του 28χρονου ληστή. Οι δύο δράστες, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα ήταν ανήλικος όταν έγινε το συμβάν, είχαν εισβάλει στο σπίτι του 88χρονου, τον ακινητοποίησαν και άρπαξαν με βία από το λαιμό του μια χρυσή αλυσίδα καθώς και τη βέρα της θανούσας συζύγου του. Τότε, το θύμα άρπαξε το όπλο που είχε στο σπίτι και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον 28χρονο στο χέρι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ