Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δημιουργείται Κέντρο Αποτέφρωσης νεκρών στον Δήμο Αθηναίων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημιουργείται Κέντρο Αποτέφρωσης νεκρών στον Δήμο Αθηναίων

Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης νεκρών άναψε, με την απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Ως  χώρος εγκατάστασής του καθορίστηκε ο Ελαιώνας, του Δήμου Αθηναίων.

Με ανάρτησή του στο  twitter  ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε την απόφαση ως μία από τις πιο αναγκαίες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Το tweet του πρωθυπουργού

«Η υπογραφή της απόφασης για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Δήμο Αθηναίων από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, είναι μία από τις πιο σημαντικές αλλά ταυτόχρονα και πιο αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ήταν αυτονόητο και γίνεται πράξη».

Η απόφαση Σταθάκη

Με την απόφαση, όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης, αντιμετωπίζεται πλέον  ένα θέμα που εκκρεμούσε για δεκαετίες. «Με την απόφαση αυτή δίνεται λύση σε ένα αίτημα σημαντικής μερίδας πολιτών, το οποίο εκκρεμούσε επί δεκαετίες. Δίνεται η δυνατότητα στον δήμο Αθηναίων να αξιοποιήσει κοινόχρηστους χώρους που κατέχει στην περιοχή, ξεπερνώντας τη δυσκαμψία του θεσμικού πλαισίου για ένα ζήτημα κοινωφελούς λειτουργίας. Δυνατότητα που είναι συμβατή με το νέο Προεδρικό Διάταγμα των χρήσεων γης, σύμφωνα με το οποίο οι εγκαταστάσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται πλέον στις κοινωνικές εξυπηρετήσεις για τους κατοίκους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ