Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Διάγγελμα Μακρόν με υποσχέσεις και συγγνώμες που δεν “έπεισαν” τα κίτρινα γιλέκα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διάγγελμα Μακρόν με υποσχέσεις  και συγγνώμες που δεν “έπεισαν” τα κίτρινα γιλέκα!

Σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί εναντίον του ο άλλοτε γοητευτικός Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε πριν από λίγο διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό αλλά στην ουσία προς τα «κίτρινα γιλέκα» σε μία προσπάθεια να κάμψει τις αντιστάσεις τους αλλά και να «σωθεί» από το ραντεβού του Σαββάτου που οι διαδηλωτές ονομάζουν «τελική επίθεση.

Μέσα από την ασφάλεια του προεδρικού μεγάρου, κι ενώ νωρίτερα είχε συναντηθεί με εκπροσώπους των «κίτρινων γιλέκων», ενώσεις εργοδοτών και συνδικάτα, ο «πρόεδρος των πλουσιών» όπως τον αποκαλούν κήρυξε την γαλλική οικονομία «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»! Ζήτησε συγγνώμη από τον λαό λέγοντας «έπρεπε να κάνω άλλα πράγματα», ενώ αναγνώρισε τη οργή και τη σύγχυση που υπάρχει στη γαλλική κοινωνία.

“Η βία δεν μπορεί να συνεχιστεί”

«Απέναντι στις βιαιότητες δεν θα δείξουμε καμία επιείκεια. Καμία οργή δεν δικαιολογεί επιθέσεις απέναντι σε αστυνομικούς ή σε ξένη περιουσία», ξεκαθάρισε για να συνεχίσει στη λογική του «καρότο και μαστίγιο» με τα μέτρα οικονομικής ανακούφισης στα οποία προτίθεται να προχωρήσει. Μίλησε δε τόσο στα ζευγάρια, όσο και στους νέους γονείς «που τα χρήματα δεν τους φτάνουν για να περάσουν το μήνα», όσο και στους συνταξιούχους «που για χρόνια με την εργασία τους και τις εισφορές τους» βοηθούσαν το γαλλικό κράτος.

Παροχές και υποσχέσεις

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να αυξήσει τους μισθούς κατά 100 ευρώ το μήνα μετά τον Ιανουάριο χωρίς να επιβαρυνθούν οι εργοδότες κάτι που -πραγματικά- είναι πολύ ενδιαφέρον το πως θα το καταφέρει αυτό. Επίσςη τόνισε ότι θα καταργηθεί και η αύξηση στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για τους συνταξιούχους που κερδίζουν λιγότερα από 2000 ευρώ τον μήνα.

Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν μάλλον περιπαικτικές με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχουν ήδη ξεκινήσει τον χλευασμό ενώ στο ερώτημα αν αρκούν τελικά λίγα λόγια και μερικές παροχές για να κλείσουν τις πληγές η απάντηση των αναλυτών είναι «μάλλον όχι»!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ