Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Διεκδικούν δισεκατομμύρια από την Καθολική Εκκλησία όσοι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διεκδικούν δισεκατομμύρια από την Καθολική Εκκλησία όσοι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Το σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, εγείρει κύμα αγωγών από τα θύματα τα οποία στα παιδικά τους χρόνια έζησαν τον «εφιάλτη», αδυνατώντας ακόμη και σήμερα να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή, απαλλαγμένη από τις «πληγές» που τους άφησε.

Πολλά από τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν έντονα ψυχολογικά προβλήματα,  και είναι μόνο μερικώς σε θέση να εργαστούν. Το ανώτατο ποσό που χορηγείται  σε αυτούς από την  Καθολική Εκκλησία  ως «αναγνώριση του πόνου” που τους προκλήθηκε φτάνει συνήθως τα 5.000 ευρώ. Η διαδικασία  όμως για τη χορήγησή του έχει επικριθεί  από εμπειρογνώμονες,  ενώ πολλές φορές χαρακτηρίστηκε ως  μη διαφανής.

Το ύψος των αποζημιώσεων τέθηκε και στη  συνάντηση Γερμανών Επισκόπων στη Βόννη όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι Ενώσεων θυμάτων. Σύμφωνα με το www.fuldainfo.de,  στη συνάντηση, προβλήθηκε  η ανάγκη εφάπαξ αποζημιώσεων στα θύματα. Για καθένα μάλιστα από αυτούς που καταγγέλλουν πως δέχτηκαν σεξουαλική βία, ζητήθηκε αποζημίωση,  ύψους 300.000 ευρώ, εφάπαξ.

Περίπου 3.677 νέοι και κυρίως παιδιά  εκτιμάται ότι έχουν κακοποιηθεί, τις τελευταίες δεκαετίες, από 1.670 καθολικούς κληρικούς που κατηγορούνται. Ο αριθμός των θυμάτων ωστόσο πιθανολογείται ότι μπορεί να αυξηθεί καθώς πολλοί δεν έχουν βρει το θάρρος ακόμη να μιλήσουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ