Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δικαστές σε Σκυλακάκη: Δώστε τα αναδρομικά που έχουν επιδικαστεί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστές σε Σκυλακάκη: Δώστε τα αναδρομικά που έχουν επιδικαστεί

Την επίσπευση έκδοσης των σχετικών πράξεων χορήγησης μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών των δικαστικών λειτουργών, δυο ετών (2017-18) ζητούν οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας με αφορμή τη συνάντησή τους με  τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Οι εκπρόσωποι των 6 δικαστικών ενώσεων ζήτησαν την υλοποίηση της απόφασης 209/2018 του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 Σ. (Μισθοδικείου) «για την αντισυνταγματική αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών των δικαστικών λειτουργών της περιόδου από 1-1-2017 μέχρι 31-12-2018». Όπως αναφέρουν «στη συνάντηση υπήρξε θετικό κλίμα και ο κ. Υφυπουργός εξέφρασε τη βούλησή του για πλήρη συμμόρφωση στην παραπάνω αμετάκλητη απόφαση. Οι Δικαστικές Ενώσεις αναμένουν εντός των επόμενων ημερών εξελίξεις στην κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος».

Η απόφαση αναφέρει πως οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές θα πρέπει  να προσδιορίζονται με συνυπολογισμό ως ωφέλιμου χρόνου του χρονικού διαστήματος από 1/1/2017 έως 31/12/2018. Επισημαίνουν δε με κατά καιρούς τοποθετήσεις τους πως η έκδοση των πράξεων αυτών έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα.

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με τους δικαστές θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά ενώ ειδικά οι Διοικητικοί Δικαστές είχαν αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους πως μονό με αυτό τον τρόπο «θα αποφευχθεί η άσκηση αγωγών από τη συντριπτική πλειοψηφία των θιγόμενων δικαστικών λειτουργών».

Στη συνάντηση μετείχαν οι πρόεδροι των Ενώσεων:

Χριστόφορος Σεβαστίδης, Εφέτης Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Σύμβουλος Επικρατείας Αγγελική Λαϊνιώτη, Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. Άννα Ζαΐρη, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου Εμμανουέλα Πανοπούλου, Πάρεδρος ΝΣΚ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ