Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δικαστής αυτοπυροβολήθηκε σαν αντίδραση(;) στο άδικο δικαστικό σύστημα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστής αυτοπυροβολήθηκε σαν αντίδραση(;) στο άδικο δικαστικό σύστημα!

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Ταϊλάνδη με έναν δικαστή που αυτοπυροβολήθηκε, αφότου αθώωσε πέντε κατηγορούμενους λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων.

Ο δικαστής Κανακόρν Πιαντσάνα έβγαλε ένα πιστόλι και αυτοπυροβολήθηκε αφού ανακοίνωσε ότι απαλλάσσονται των κατηγοριών οι κατηγορούμενοι για δολοφονία, σύσταση συμμορίας και παράβαση του νόμου περί οπλοκατοχής.

Ο ίδιος μετά το περιστατικό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Μάλιστα στη δικαστική αίθουσα είχε δηλώσει πως: «Χρειάζονται αδιαμφισβήτητες και αξιόπιστες αποδείξεις για να τιμωρήσεις κάποιον. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μην τους τιμωρείτε», ενώ ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου για το συμβάν δήλωσε «Είναι ασφαλής ο δικαστής τώρα. Δεν ξέρουμε γιατί το έκανε, πιθανότατα είχε αγχωθεί για προσωπικούς λόγους».

Αυτόπτες μάρτυρες στο δικαστήριο είπαν ότι ο Κανακόρν έδωσε όρκο πίστης μπροστά στο πορτρέτο του πρώην βασιλιά της Ταϊλάνδης και κατόπιν αυτοπυροβολήθηκε.

Το συμβάν σημειώθηκε σε μια περίοδο που πολλοί επικρίνουν το δικαστικό σύστημα της χώρας, θεωρώντας ότι οι πλούσιοι και ισχυροί αντιμετωπίζονται με επιείκεια ενώ στους απλούς ανθρώπους επιβάλλονται πολύ αυστηρές ποινές για μικροαδικήματα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ