Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Δικαστικές περιπέτειες για τον Τζόνσον, (αν κάνει του κεφαλιού του)!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστικές περιπέτειες για τον Τζόνσον, (αν κάνει του κεφαλιού του)!

Μπορεί προς το παρόν ο Μπόρις Τζόνσον να έχει προβλήματα με συντρόφους και αντιπάλους μέσα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, δεν αποκλείεται όμως να αποκτήσει σοβαρότερα προβλήματα, αυτή τη φορά μ τον νόμο, αν κάνει του κεφαλιού του.

Και αυτό διότι, βουλευτές που αντιτίθενται στο Brexit χωρίς συμφωνία, ετοιμάζονται να τον πάνε στα δικαστήρια, στην περίπτωση που αποφασίσει να αγνοήσει την ψήφο τους, η οποία αφορά στην αίτηση νέας παράτασης στην ημερομηνία εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές υποστηρίζουν πως έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι το αίτημά τους για τρίμηνη καθυστέρηση θα εγκριθεί.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, το Brexit αναμένεται στις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο, με βάση το νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός καλείται να ζητήσει παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020.

Την Παρασκευή 06/9, πάντως, ο Τζόνσον ανέφερε ότι δεν θα ζητήσει περαιτέρω παράταση από τις Βρυξέλλες, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο, καθώς θεωρείται πρωτοφανές ένας πρωθυπουργός να παραβιάσει τον νόμο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ