Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δικηγόρος Πάσσαρη: «Ο Πάσσαρης είναι κοντά στη θρησκεία πλέον»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόρος Πάσσαρη: «Ο Πάσσαρης είναι κοντά στη θρησκεία πλέον» eurokinissi

Στην ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας προχώρησε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται ο έγκλειστος στις φυλακές της Ρουμανίας Κώστας Πάσσαρης για τις ανθρωποκτονίες σε βάρος δυο αστυνομικών, τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου και σωρεία ακόμη πράξεων του ποινικού κώδικα.

Ο συνήγορος του κρατούμενου υποστήριξε ότι πρέπει να διαχωριστεί η σημερινή του εικόνα από την τότε δράση του, κάνοντας λόγο για έναν τελείως διαφορετικό άνθρωπο. «Σαφώς έχει διαπράξει ό,τι έχει διαπράξει. Ζήτησε να έρθει ενώπιόν σας και αν ήταν εδώ θα διαφώτιζε τα ερωτήματά σας. Ζητώ απλά να διαχωριστεί η δράση από τη σημερινή του εικόνα. Είναι ένας άνθρωπος κοντά στη θρησκεία και συμμετέχει σε εκθέσεις ζωγραφικής, έχει λάβει βραβεία ποίησης και δημιουργικής γραφής. Έχει επιδείξει εξαιρετικά καλή διαγωγή σε επίπεδο ότι έχει αλλάξει τον τρόπο που ενεργεί» ανέφερε ο συνήγορός του.

«Ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης επιχειρείτε να αγιοποιηθεί. Δεν επισκέφθηκε τα ορφανά, τις χήρες που άφησε πίσω, να δει πως ζουν», αντέταξε η πολιτική αγωγή.

Ο Κων. Πάσσαρης, που ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 22 ετών για τα πλημμελήματα, αποδέχτηκε μέσω του συνηγόρου του, το σύνολο των κατηγοριών, μεταξύ των οποίων σειρά ανθρωποκτονιών, απόπειρες ανρθωποκτονίας, παράνομη παρακράτηση και άλλα που φέρονται να τελέστηκαν το 2001, εκτός από τη ληστεία πρακτορείου ΔΕΗ στο Περιστέρι με λεία 3 εκατ. δρχ, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος. «Ο εντολέας μου αρνείται ότι ήταν παρών στο περιστατικό. Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις, τo modus operandi του Κων. Πάσσαρη ήταν ένα καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου, όχι κουκούλα full face ή κράνος, όπως συνέβη στη ληστεία στο Περιστέρι», ανέφερε ο υπερασπιστής του.

Πολλές μαρτυρίες που ακούστηκαν στο δικαστήριο κατέδειξαν την αδυναμία του μηχανισμού να ελέγξει τον κρατούμενο Κωνσταντίνο Πάσσαρη, παρά το γεγονός ότι στα έγγραφά του έφερε τη σφραγίδα του επικίνδυνου απόδρασης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τον Φεβρουάριο του 2001 δύο αστυνομικοί στο Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με μαρτυρία φρουρού των φυλακών, ο οποίος ήταν παρών στην απόδραση, όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. «Είμαι πρώτος και ακολουθεί ο Αλεβιζόπουλος που κρατάει αγκαζέ τον Πάσσαρη. Ακούω από πίσω ένα μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να λέει κάτι σαν «με έφαγε». Έπιασε την κοιλιά του και έπεσε κάτω. Ήταν σχεδόν εξ επαφής. Γυρνάω και βλέπω τον κρατούμενο με τεντωμένα μπροστά τα χέρια του. Με πυροβόλησε δύο φορές. Πριν καν πέσω κάτω στο έδαφος, χτύπησε τον δεύτερο, τον Δρακόπουλο. Ούτε κιχ δεν έβγαλε. Ο Πάσσαρης πήδηξε τις σκάλες και έφυγε. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Τα χέρια του ήταν δεμένα όταν πυροβόλησε και όταν πήδηξε τις σκάλες. Λύθηκε μετά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ