Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Διώξεις για 11 αδικήματα σε βάρος 17 προσώπων για τις “ανάπηρες αποφυλακίσεις”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διώξεις για 11 αδικήματα σε βάρος 17 προσώπων για τις “ανάπηρες αποφυλακίσεις”

Διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκαν σε βάρος 17 προσώπων για την υπόθεση των πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών, που ήρθε στην επιφάνεια μετά την ολιγοήμερη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου. Πλέον η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν 17 πρόσωπα, ανάμεσά τους ο Άρης Φλώρος, ένας ακόμη ισοβίτης κρατούμενος και 15 γιατροί και υπάλληλοι ΚΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ισοβίτης είχε αρνηθεί την παροχή εξηγήσεων, όταν κλήθηκε από τους εισαγγελείς, επικαλούμενος μεταξύ άλλων ότι οι καταγραφές της ΕΥΠ είναι παράνομο υλικό. “Αν ληφθεί υπόψη από τις δικαστικές αρχές παράνομο αποδεικτικό μέσο, η όλη ποινική διαδικασία πάσχει από απόλυτη ακυρότητα αφού θίγεται το δικαίωμα του υπόπτου σε μια δίκαιη δίκη”, είχε υποστηρίξει η συνήγορος του.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς περιλαμβάνει έντεκα αδικήματα και είναι αυτά με τα οποία θα έρθουν αντιμέτωποι κατά περίπτωση οι 17 εμπλεκόμενοι.

Πρόκειται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας κατ’ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ, δωροληψίας υπαλλήλου, δωροδοκίας υπαλλήλου, ψευδούς βεβαίωσης κατ’εξακολούθηση, ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία και σε ψευδή βεβαίωση, χρήσης πλαστού εγγράφου, έκδοσης και χρήσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και ηθική αυτουργία στην έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ