Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Αλ. Γρηγορόπουλου: Μετατροπή του κατηγορητηρίου για Κορκονέα πρότεινε ο εισαγγελέας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Αλ. Γρηγορόπουλου: Μετατροπή του κατηγορητηρίου για Κορκονέα πρότεινε ο εισαγγελέας

Την μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η διαδικασία ξεκίνησε με διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τον Βασίλη Σαραλιώτη και στη συνέχεια άρχισε η αγόρευση του κύριου εισαγγελέα, που μεταξύ των άλλων είπε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και πυροβόλησε ευρισκόμενος σε κατάσταση θυμού.

«Αποδεικνύεται πως δεν υπήρχε άμεσος δόλος να σκοτώσει τα άτομα που ήταν απέναντί του», επεσήμανε και πρόσθεσε πως ο Γρηγορόπουλος ήταν ο άτυχος της στιγμής.

«Οι υπόλογοι εξακολουθούν να μην λένε την αλήθεια και προσπαθούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα», είπε μεταξύ των άλλων ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος, χαρακτηρίζοντας αντιφατική την πρόταση του εισαγγελέα.

Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, τόνισε πως η πρόταση του εισαγγελέα έδωσε απαντήσεις σε ζητήματα που απασχόλησαν το δικαστήριο όλο αυτό το διάστημα.

Η δήλωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου, για τη σημερινή Εισαγγελική πρόταση

«Στις 14 Μαρτίου και στις 26 Μαρτίου θα αγορεύσουμε για την υποστήριξη της κατηγορίας και την καταδίκη των υπαιτίων της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου αγοριού από τους 2 ειδικούς φρουρούς.

Η Εισαγγελική πρόταση, δυστυχώς, κινήθηκε στην παράδοση του «θύματος που χτύπησε στην πορεία της βολίδας». Τέτοιες προκλητικές προτάσεις και προκλητικές αποφάσεις οπλίζουν το χέρι κάθε επόμενου αστυνομικού που θα πυροβολήσει πολίτη. Αλλά και επιβραβεύουν όσους συνωμότησαν για τη συσκότιση και τη συγκάλυψη, παραποίησαν βίντεο, παρενέβησαν σε αυτοψίες, ψευδόρκησαν αποδεδειγμένα, κατασκεύασαν στοιχεία. Η αστυνομική βία, συχνά δολοφονική, δεν θα σταματήσει όσο βασιλεύει η ατιμωρησία.

Η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για Κορκονέα-Σαραλιώτη έσπασε την μακρά παράδοση ατιμωρησίας. Και η μετατροπή της κατηγορίας σε άμεσο δόλο, από ενδεχόμενο, αποκατέστησε τους κανόνες της λογικής και το αίσθημα δικαίου.

Η σημερινή εισαγγελική πρόταση, αν γίνει δεκτή, ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά της ατιμωρησίας.

Εμείς ζητούμε την καταδίκη των υπαιτίων, όπως πρωτοδίκως.

Τίποτε λιγότερο.

Για τον 15χρονο Αλέξανδρο, που δεν έζησε για να μεγαλώσει.

Και για κάθε Αλέξανδρο που έχει δικαίωμα στη ζωή».

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δηλώσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για τις απολογίες των κατηγορουμένων Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασιλείου Σαραλιώτη:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ