Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Δωρεά παλαιών υπολογιστών στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για ηλικιωμένους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δωρεά παλαιών υπολογιστών στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για ηλικιωμένους

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), το Δίκτυο Πολιτών ΣυνΑθηνά και η Ένωση Φίλων και Χρηστών Linux Ελλάδος (Hellug), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, ξεκινούν την εθελοντική δράση “Donate your Computer”. Στόχος είναι η συγκέντρωση παλαιών υπολογιστών, τελευταίας δεκαετίας, η αναβάθμιση τους με ελεύθερο λογισμικό και η δωρεάν διάθεση τους στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Όποιος θέλει, μπορεί να βοηθήσει και να δωρίσει τον παλιό υπολογιστή του, εάν είναι έως δέκα ετών και παραμένει λειτουργικός παρά τα όποια προβλήματά του. Στον υπολογιστή θα εγκατασταθεί λειτουργικό σύστημα GNU/Linux, σουίτα γραφείου LibreOffice κλπ. Όταν συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός υπολογιστών, αυτοί θα παραδοθούν σε δικαιούχους μαζί με οδηγίες χρήσης.

Ακόμα θα χρειαστούν παλιοί σκληροί δίσκοι 2.5″ και μνήμες RAM ως ανταλλακτικά για φορητούς και σταθερούς υπολογιστές. Όσοι έχουν τέτοια ανταλλακτικά που δεν τα χρησιμοποιούν πια, μπορούν να τα δωρίσουν για να γίνει η αναβάθμιση των παλιών υπολογιστών.

Ο θεσμός των Λεσχών Φιλίας λειτουργεί στο Δήμο Αθηναίων από το 1985 και σήμερα υπάρχουν 25 Λέσχες Φιλίας, που λειτουργούν σε επίπεδο συνοικίας και γειτονιάς σε όλη την περιφέρεια του Δήμου. Στόχος είναι να εξυπηρετηθούν τα άτομα της τρίτης ηλικίας και να τους δοθεί η δυνατότητα δημιουργικής αξιοποίησης του χρόνου τους.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στη δράση, καλούνται να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα στη διεύθυνση https://ellak.gr/drasi-donate-your-computer/

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ