Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δύο γυναίκες, αξιωματικοί του ΠΝ της Ιταλίας, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δύο γυναίκες, αξιωματικοί του ΠΝ της Ιταλίας, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε τη Δευτέρα στο Facebook δείχνει δύο κοπέλες με την επίσημη στολή του Πολεμικού Ναυτικού περιστοιχισμένες από τους συναδέλφους τους: «Αγαπιούνται και επικύρωσαν το όνειρό τους», σχολιάζει η λεζάντα που ανακοινώνει την ένωση της πλωτάρχη Ρόζα Μαρία Μογκαβέρο και της υποπλοιάρχου Λορέλα Τσίπρο που ενώθηκαν στη βάση της Λα Σπέτσια, όπου σταθμεύουν.

«Επίστεψαν την αγάπη τους φορώντας την επίσημη στολή, ωσάν να ήταν κάτι αυτονόητο, απλό, φυσιολογικό. Και ήταν πράγματι, διότι όταν γιορτάζεις τον έρωτά σου, με φίλους και συγγενείς, όλα γίνονται φυσιολογικά», τονίζει στη δημοσίευση που πρόσθεσε ο Μάρκο Φούρφαρο, εθνικός συντονιστής της οργάνωσης Futura και μέλος της κεντρικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd).

«Συγχαρητήρια στο ζεύγος, φαίνεστε υπέροχες», προσθέτει ο ίδιος.

Η φωτογραφία που δείχνει τις δύο γυναίκες να περνούν κάτω από την αψίδα με τα σπαθιά που σχημάτισαν οι συνάδελφοί τους, κυκλοφόρησε αμέσως σε όλο το διαδίκτυο και τη μοιράστηκαν χιλιάδες χρήστες μέσα σε λίγες ώρες.

Την ίδια στιγμή που γιορταζόταν η ένωσή τους, έκλεινε τις εργασίες του στη Βερόνα το συνέδριο για την Οικογένεια, στο οποίο έκανε και την εμφάνισή του και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκας, υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Η πρώτη ένωση ζεύγους του ιδίου φύλου στο Πολεμικό Ναυτικό είχε γίνει πράξη το 2016, ανάμεσα στον υποπλοίαρχο Αντόνιο Κουτούρι και του Ουμπέρτο Γκρανάτα. Για την ένωση των δύο αξιωματικών δημοσίευσε ανακοίνωση και η υπουργός Αμύνης Ελιζαμπέτα Τρέντα:

«Θέλω να διαβιβάσω τις πιο ειλικρινείς ευχές μου στη Λορέλα και τη Ρόζι. Πραγματικά χάρηκα βλέποντας τις φωτογραφίες από την πιο όμορφη ημέρα σας, με τις δύο οικογένειές σας μαζί και την χαρά στα βλέμματά σας. Η Λορέλα και η Ρόζι είναι το πιο σημαντικό παράδειγμα της πολιτισμικής εξέλιξης στις ένοπλες δυνάμεις και τη χώρα μας», έγραψε η υπουργός στον λογαριασμό της στο Facebook.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ