Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εγκαυματίας από το Μάτι: Είπαν στον αδερφό μου να με αφήσει να πεθάνω…

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εγκαυματίας από το Μάτι: Είπαν στον αδερφό μου να με αφήσει να πεθάνω…

Έπειτα από οκτώ μήνες νοσηλείας της σε νοσοκομεία, πήρε εξιτήριο και η τελευταία βαριά εγκαυματίας της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Η 65χρονη Πηνελόπη Κωνσταντάκη, φέρει σοβαρά εγκαύματα στο 45% του σώματος της και οι περιγραφές της στο δελτίο ειδήσεων του OPEN είναι συγκλονιστικές. Η ίδια μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε και τη «σκληρή» μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή.

«Πήγα στην ΜΕΘ στο Θριάσιο, εκεί πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές. Μέρα με την ημέρα περίμεναν ότι θα τελείωνα. Τότε είπαν στον αδερφό μου να με αφήσει να πεθάνω αλλά εκείνος είπε θέλω να της δώσω και άλλη ευκαιρία και έτσι επέζησα», δηλώνει, τονίζοντας ότι ήθελε να μεταδώσει το μήνυμα πως «ο άνθρωπος πρέπει να ελπίζει και να προσπαθεί, να μην εγκαταλείπει. Μου είπαν οι γιατροί ότι κατέρριψα κάθε ιατρικό δεδομένο».

«Έκανα 4 με 5 χειρουργεία, οι πόνοι ήταν αφόρητοι», περιγράφει. Συγγενής της λέει «μας έλεγαν πηγαίνετε στην Ραφήνα να βρείτε τάφο. Την είχαν τελειωμένη τη γυναίκα».

Για τις εφιαλτικές ώρες την ημέρα της φωτιάς στο Μάτι, λέει:

«Βγήκα στο δημόσιο δρόμο και μου είπε η Πυροσβεστική ”δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε μόνη σας. Εν τω μεταξύ, είδα έναν νεκρό πεσμένο δίπλα μου. Εκείνη την ώρα, περνούσε ένας γείτονας και με πήγε στη Ραφήνα, ήμουν σε κακό χάλι και με άφησε σε μια καφετέρια. Περίμενα μια ώρα παραλίγο να λιποθυμήσω. Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα γιατί όλα τα ασθενοφόρα είχαν πάει όλα στο λιμάνι».

Την είχαν ξεγραμμένη, αλλά εκείνη κατάφερε και νίκησε τον θάνατο. Σήμερα, παλεύει για να ξανασταθεί στα πόδια της…

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ